Firmanın iddialarına karşı, sunduğum somut kanıtlar ve zaman damgaları ışığında son sözümdür:
1. İade Talebi Teslimattan Önce Yapılmıştır: Firma, hizmetin 17:28'de aktif edildiğini beyan ederek kendisini savunmaya çalışmaktadır. Ancak ekte sunduğum ekran görüntülerinde sabit olduğu üzere; iade ve cayma talebim saat 15:46'da iletilmiştir. Yani ben hizmetin iptalini istediğimde, ortada henüz teslim edilmiş bir hizmet, iletilmiş bir IP adresi veya giriş bilgisi yoktur. Firma, cayma hakkımı kullandığımı bildiği halde işlemi durdurmak yerine, saatler sonra aktivasyon yaparak iadeyi engellemeye çalışmıştır. Bu, hukuka ve ticari etiğe aykırı bir 'emrivaki' çabasıdır.
2. Cayma Hakkı ve Hizmet İfası: 6502 sayılı Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca; tüketicinin açık onayı ile hizmetin ifasına (kullanıma) başlanmadığı sürece cayma hakkı saklıdır. Tarafıma teslim edilmemiş, kurulumu tamamlanmamış bir hizmet için iade talebim anında işleme alınmalıydı. Firmanın kendi iç 'iade yoktur' kuralı, emredici hukuk kurallarının üzerinde değildir.
3. Kötü Niyetli Aktivasyon: İade talebimden yaklaşık 2 saat sonra sunucunun aktif edilmesi, firmanın iyi niyetli olmadığını, iade prosedüründen kaçmak için süreci manipüle ettiğini açıkça göstermektedir. Henüz teslim almadığım ve iadesini istediğim bir hizmetin 'sonradan' aktif edilmesi benim sorumluluğumda değildir.
4. Yasal Süreç Başlatılmıştır: Konu sadece bir R10 uyuşmazlığı olmaktan çıkmış; 2026/1090.2137 başvuru numarası ile Tüketici Hakem Heyeti'ne (TÜBİS) taşınmış ve banka üzerinden Chargeback (Ters İbraz) süreci başlatılmıştır.
Netice olarak; Hizmet tesliminden önce yaptığım iade talebinin görmezden gelinerek paraya el konulması kabul edilemez. R10 yönetiminin, sunduğum saat farklarını ve kanıtları değerlendirerek, üyelere örnek teşkil edecek bir karar vereceğine inanıyorum. Mağduriyetimin giderilmesi adına 9.300 TL'lik tutarın eksiksiz iadesini talep ediyorum.
Saygılarımla

Ekte sunduğum1 ve 2. görselde görüleceği üzere iade talebim 15:46'dadır. Firmanın kendi beyanına göre teslimat ise 17:28'dedir. Bu yaklaşık 2 saatlik fark, firmanın iade talebimi aldığı halde kötü niyetli olarak kurulumu devam ettirdiğinin açık kanıtıdır