ATLASx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MevLut hocamın sitesine baktım, gayet şık bir kişisel portal yapmış. Koyu tema, ikonlu kutucuklar, her bölüm ayrı sayfaya yönlendiriyor. Aslında bu tarz bir site göründüğü kadar karmaşık değil, yapay zekayla rahatlıkla yapabilirsin.
Hiç kod bilmiyorsan sana iki yol var:
En kolay yol: Claude ile direkt yaptırmak
Claude'a (claude.ai) gir ve aynen şöyle yaz:
"Bana kişisel bir portal sitesi yap. Koyu temalı olsun. Ana sayfada kutucuklar halinde şu bölümler olsun: Hakkımda, Projelerim, İletişim, Sosyal Medya, Blog, Araçlar. Her kutucuğun bir ikonu olsun. Modern ve şık görünsün."
Sana komple HTML/CSS kodunu verecek. Bunu alıp bir hosting'e atıyorsun, sitin hazır. Beğenmediysen "kutucukları daha büyük yap" ya da "renkleri maviye çevir" diyorsun, düzeltiyor. Saçmalamıyor, nokta atışı yapıyor.
Neden Claude öneriyorum:
Diğer yapay zekaları da denedim, Claude kod tarafında en tutarlı çalışan. Özellikle hata verdiğinde düzeltme konusunda kafayı yemiyor, doğru yeri bulup orayı düzeltiyor. Senin dediğin "saçma sapan düzenleme yapmasın" mevzusunu en iyi karşılayan bu.
Hosting tarafı için de:
Siteyi yaptıktan sonra ücretsiz yayınlamak istersen Netlify ya da Vercel kullanabilirsin. Dosyayı sürükle bırak atıyorsun, siten yayında. Domain bağlamak istersen de oradan halledersin.
Özetle: Claude'a ne istediğini detaylı anlat → kodu al → Netlify'a at → siten hazır. Gerçekten bu kadar basit.
Güzel anlatımınız için teşekkür ederim. Sadece ve net bir anlatım olmuş.

obisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herşeyi yapay zekaya bırakma çünkü güvenlik açıkları olacaktır onları kapatmak için gerçek bir yazılımcıya ihtiyacın var onları kapatınca yayına alabilirsin
Muhakkak güvenlik açıkları veya hatalar olacaktır. Sonuç olarak herhangi bir testten geçmiyor kodlama. Benim burada aslında sormak istediğim hem sohbet oluşması adına hem de sektörde hiç bir bilgisi olmayan insanların da kendi başlarına ne yapabiliyorum, nereden yapabiliyorum konusunda fikir oluşması adına. Buradan kendini geliştirmek isteyen veya isteyecek kişiler çıkacaktır. En azından başlangıcı nereden yapabileceğini bilmesi de kişi adına güzel.

Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.