Mertworkz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Diyelim ki ben hiç kod yazımından ve web sitesi yapmaktan anlamıyorum. Fakat @MevLut; hocamın yapmış olduğu gibi bir site yapmak istiyorum.
Kullanacağım yapay zeka kolay ve anlaşılabilir olması lazım. Çıkabilecek sorunları ilettiğimde saçma sapan düzenlemeler değil de nokta atışı düzenlemeleri yapmalı.
Önereceğiniz yapay zeka hangisi olur?
Şimdiden cevabınız için teşekkürler.
MevLut hocamın sitesine baktım, gayet şık bir kişisel portal yapmış. Koyu tema, ikonlu kutucuklar, her bölüm ayrı sayfaya yönlendiriyor. Aslında bu tarz bir site göründüğü kadar karmaşık değil, yapay zekayla rahatlıkla yapabilirsin.
Hiç kod bilmiyorsan sana iki yol var:
En kolay yol: Claude ile direkt yaptırmak
Claude'a (claude.ai) gir ve aynen şöyle yaz:
"Bana kişisel bir portal sitesi yap. Koyu temalı olsun. Ana sayfada kutucuklar halinde şu bölümler olsun: Hakkımda, Projelerim, İletişim, Sosyal Medya, Blog, Araçlar. Her kutucuğun bir ikonu olsun. Modern ve şık görünsün."
Sana komple HTML/CSS kodunu verecek. Bunu alıp bir hosting'e atıyorsun, sitin hazır. Beğenmediysen "kutucukları daha büyük yap" ya da "renkleri maviye çevir" diyorsun, düzeltiyor. Saçmalamıyor, nokta atışı yapıyor.
Neden Claude öneriyorum:
Diğer yapay zekaları da denedim, Claude kod tarafında en tutarlı çalışan. Özellikle hata verdiğinde düzeltme konusunda kafayı yemiyor, doğru yeri bulup orayı düzeltiyor. Senin dediğin "saçma sapan düzenleme yapmasın" mevzusunu en iyi karşılayan bu.
Hosting tarafı için de:
Siteyi yaptıktan sonra ücretsiz yayınlamak istersen Netlify ya da Vercel kullanabilirsin. Dosyayı sürükle bırak atıyorsun, siten yayında. Domain bağlamak istersen de oradan halledersin.
Özetle: Claude'a ne istediğini detaylı anlat → kodu al → Netlify'a at → siten hazır. Gerçekten bu kadar basit.