Selamlar,
Bazılarınız hatırlar, daha önce iki defa bu konuyu açmıştım. İlk ikisinde o kadar güzel sorular geldi, o kadar güzel muhabbetler döndü ki "bir v3 de ben açayım artık" dedim. Hem bu arada yapay zeka dünyasında öyle şeyler oldu ki ...
Önce şunu söyleyeyim, bu alan artık günlük hayatımızın tam ortasına oturdu. Bir sene önce "ya bu ChatGPT falan bi heves geçer" diyenler vardı, şimdi aynı insanlar günde 10 defa prompt yazıyor. Haksız da değiller açıkçası, işler cidden başka bir seviyeye geldi.
Son dönemde neler mi oldu kısaca:
  • AI artık sadece yazı yazan bir şey değil. Görsel üretiyor, video üretiyor, kod yazıyor, müzik yapıyor. Sora, Midjourney, Suno falan derken yaratıcı işlerde de ciddi bir noktaya gelindi.
  • Google, OpenAI, Anthropic, Meta arasında müthiş bir yarış var. Her hafta yeni bir model, yeni bir özellik geliyor. Takip etmek bile ayrı bir iş oldu.
  • AI agent kavramı patladı. Yani yapay zeka sadece soru-cevap değil, senin adına iş yapan, araştıran, planlayan asistanlara dönüşüyor.
  • Türkiye'de de farkındalık bayağı arttı. Freelance işlerde, e-ticarette, içerik üretiminde kullanan çok kişi var artık.
Ama en çok şunu fark ediyorum: insanlar hâlâ "ben bunu nasıl kullanırım, bana ne faydası olur" noktasında takılıyor.
Aklınıza ne geliyorsa sorabilirsiniz:
  • "Şu işi yapay zekayla yapabilir miyim?"
  • "Hangi aracı kullanmalıyım?"
  • "Prompt nasıl yazılır, niye bana düzgün cevap vermiyor?"
  • "Para kazanmak için nasıl kullanabilirim?"
  • "Şu model mü iyi bu model mi?"
Kısacası yapay zekayla ilgili aklınıza takılan ne varsa yazın, elimden geldiğince cevaplalım.
Haydi bakalım, v3 hayırlı olsun. 🚀

Dipnot : Her cevap sizi tatmin etmeyebilir, hak verirsiniz ki şuanki YZ döneminde herşey ücretsiz paylaşımıyor