FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
maalesef ben de arıyorum. api veren yok. eskiden deniz yatırım gibi birkaç kurum varmış ama artık yok. daha yeni araştırdım. MT5 hem ücretsiz hem programlanabiliyor. veri almak vermek mümkün. ama maalesef bununla hisse alıp sattıran kurum yok.

sebebine gelince... duyduğum kadarıyla bu veri dağıtımı yapan 3 şirket ankara bağlantılı. bu işten güzel kaymak götürdükleri için başka platformlara geçit vermiyorlar.

bazı yabancı forex şirketlerinin türk borsası üzerinde mt5 ile işlem yaptırdığına dair reklamlar görmüştüm. ama abidik gubidik balkan şirketleri. aslında bir kısmı a1 kapital ile bağlantılı olduğunu söylüyordu ama... tam emin olmanın imkanı yok. foreks alanı yalancı ve *********** dolu.

şahsen geçen aralıktan beri matriks almıyorum. fiyatları iyice abarttılar. senelik düşünürsen hele güzel bir portföy oluşturabilecek kadar para alıyorlar.

bir de robot işlem yapacaksan ödeyeceğin fazladan paralar var.

yine de bir çözüm bulabilen olursa lütfen yazsın.
Evet hocam aslında bu kadar da zor olmaması lazım. Hatta sadece al, sat, bekleyen emirler, gerçekleşen emirler,pasif emirler gibi temel komutlar bile verilse yeterli olur. Ama işte yapmıyorlar matriks gibi fahiş fiyatlı bir şirkete mecbur bırakıyorlar.

Bu arada integral yatırım ve NCM yatırımda VİOP üzerinde MT5 kullanabileceğimi söylediler.

xsedat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, bu işi algoritmayla çözmek için maliyeti sıfırlayan ücretsiz API desteği ve hisse teminatı veren Deniz Yatırım (AlgoLab) sizin için en mantıklı yol gibi duruyor. Eğer kurum değiştirmek istemezseniz terminal tarafında iDeal kullanarak maliyeti yarı yarıya düşürüp MT5’teki mantığı C# ile orada da yürütebilirsiniz. Teknik karmaşaya girmeden spread farkını sabitlemek isterseniz de sistemdeki "Takvim Yayılma" (Calendar Spread) emirlerini kullanmak işinizi görür. Son olarak 5 milyon hacimle Trive'dan ücretsiz "FIX API" dökümanlarını talep edip kendi VPS'iniz üzerinden doğrudan bağlantı kurmayı da zorlayabilirsiniz.

Trive mail attım ama cevap vermediler telefonla görüştüğüm de de temsilci ile aynı dilden konuşmuyoruz. Algoritma ve API bahsedince anlamıyor sitelerinde ki zincirli emirden falan bahsediyor. "Takvim Yayılma" (Calendar Spread) bu ne oluyor hocam? Bunu nasıl yaparım?

YTD
orhunnasuh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mrb whatsapp 5312940534 yazabilir misin
Yazdım.