Arakadaşlar YouTube kanalımın üye gelirleri ile ilgili altı aydır yaşadığım bir sorun vardı. Şöyle: Örneğin takipçilerim 7.99 ABD dolarından kanala abonelik satın alıyordu, fakat abone başına bana 0.66 sent ödeme yansıyordu. Müşteri hizmetlerine defalarca yazmama rağmen tahsil edilen tutarın yüzde yetmişini ödediklerini söylediler. Sonra bu olayın sadece Türkiye içi satın alımlarından doğan genel bir problem olduğunu tesadüfen keşfettim. Olay şöyle gelişiyor, üye tutarı ödediğinde youtube dolar karşılığına denk gelen TL ödemesini tahsil ediyor. Bunun için yıllar önce 50 TL gibi bir tutar belirlenmiş. Ama enflasyon karşısında paramız haliyle değer kaybediyor. İşte problemin kaynağı tam da burası. 50 TL tutar ilk atandığından bu güne hiç güncellenmemiş. O sebepten hem YouTube, hem de bizler ciddi gelir kaybına uğradık, uğruyoruz. Ben bugün müşteri hizmetierine tekrar bağlanıp tutarın güncellenmesini talep edeceğim. Gelir kaybı yaşayan hepimiz gerekli hassasiyeti gösterip bu tutarın güncelllenmesi için müşteri hizmetlerine bağlanıp talebimizi iletelim. Ne kadar erken çözüm, o kadar erken gelir akışı olacak. Sizlerden destek bekliyorum.