fortext adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok kötü his.. hocam site açıkça HCP (Helpful Content) radarına girmiş. Teknik bir hata ya da ban aramayın, Google "senin siten kullanıcıya artık bir şey katmıyor" diyor. Çıkış yolu için şu 3 maddeyi yapmaktan başka çare yok hocam.

İçerik Budaması:
Sitede hit almayan, "olsun diye" eklenmiş, 300-500 kelimelik ne kadar çöp yazı varsa acımadan silin ya da noindex basın. Google artık sitenin genel kalitesine bakıyor; 100 tane dandik yazı 1 tane kaliteli yazıyı da aşağı çekiyor.

Reklamları Kısın:
Özellikle sayfa açılır açılmaz ekrana fırlayan reklamlar veya mobilin yarısını kaplayan bannerlar varsa direkt katliam sebebi. Kullanıcı yazıyı görmeden reklam görüyorsa o site düzelmez.

Kopya/AI Görüntüsünden Kaçın:
İçerikler bot elinden çıkmış gibiyse ya da sadece bilgi verip geçiyorsa artık iş yapmıyor. Yazılara "kendi deneyiminizi" katın, tablo ekleyin, orijinal görsel kullanın.

Özetle;
Google "otorite siteleri" ve "deneyim paylaşan forumları" öne çıkarıyor. Şu an SERP (arama sonuçları) çok dalgalı, büyük değişiklik yapıp iyice batırmadan önce içerik kalitesine odaklanıp beklemekten başka yol yok. Geçmiş olsun.
Bende anlamadım hocam herkes ai makale botu yok spinleme (özgünleştirme) yapıp adsense onayı almak veya siteyi bol içerikli hale getirmeye uğraşıyor.

Benim mantık şu hocam.

100 adet karma çöp makaleden ise. 10 adet sağlam hit getiricek 3000 kelimelik makalem olsun eeat ve aiden arındırılmış insan tarafından manuel yazılmış hissiyatı değil direk o görünümde makale hazırlamak gerekiyor.

Bu arada özel sırlar da var bilenler vardır illa.

Emoji kullanın ve makalede artık etiket bir işe yaramıyor. Bilen var mı bilmiyorum lakin benim stratejim bu