Değerli R10 üyeleri, herkese merhaba.

Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve mülkiyeti/altyapı imkanları tarafımda olan oldukça geniş bir yazılım kütüphanem bulunuyor. Bu yazılımları sadece bireysel olarak kullanmak yerine, her birini ayrı birer gelir modeline dönüştürecek profesyonel bir operasyon ve pazarlama ekibi ile nasıl bir yol izlenebilir?

Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Elimdeki Teknik Altyapı ve Yazılım Kategorileri:
  • Medya & Yayın Teknolojileri: Yüksek trafikli canlı yayın altyapıları, medya kontrol panelleri (Codec/VOD) ve streaming çözümleri.
  • Veri Analizi ve İstatistik: Global spor verilerinin arşivlenmesi, anlık oran analizleri ve olasılık hesaplama motorları.
  • Yapay Zeka (SaaS): AI içerik ve görsel üretim platformları (Gelişmiş API entegreli).
  • Otomasyon ve Bot Sistemleri: Sosyal medya (SMM), arama motoru manipülasyonu (SEO/Hit) ve anlık bildirim/haber çekim botları.
  • E-Ticaret ve Platform Scriptleri: Dijital ürün satış kanalları ve niş pazar yeri yazılımları.
Asıl Sorum ve İş Fikri Danışmanlığı:
Bu altyapıların her biri kendi başına birer şirket olabilecek potansiyelde. Ancak benim uzmanlığım teknik tarafta (sağlayıcı/yazılımcı) kalıyor. Bu noktada:
  1. Bu kadar farklı dikeydeki projeyi bir "Venture Builder" mantığıyla, yani her projeye ayrı bir yönetici (Project Manager) atayarak mı yönetmek mantıklıdır?

2. Pazarlama (Growth) ve Satış kanadında, reklam bütçesi yerine "kazanç ortaklığı" (Profit Share) modeliyle profesyonel bir ekip kurmanın sürdürülebilirliği nedir?

3. Özellikle global pazarda (İngilizce/İspanyolca odaklı) bu tarz servislerin abonelik (SaaS) modeliyle sunulması için nasıl bir operasyonel yapı kurulmalı?
Niyetim:
Elimdeki bu teknik kas gücünü; pazarlama, operasyon ve strateji bilgisi olan kişilerle birleştirip bir "ekosistem" kurmak. Bu tarz büyük çaplı bir altyapıyı tek elden değil, bir ekip ruhuyla ticarete dökme fikrine nasıl bakıyorsunuz? Tecrübeli üyelerin yorumlarını ve stratejik önerilerini bekliyorum.

Not: Bu konu bir reklam veya satış konusu değildir. Tamamen elimdeki olanakları nasıl bir iş modeline dönüştürebileceğim üzerine fikir alışverişi amaçlıdır.