Selam arkadaşlar, stok tuttuğum hisse senetlerin haricinde VİOP'ta uzun vade taşıdığım hisseler var.

Stratejim şu şekilde işliyor:
Örneğin 50 tane F_THYAO0326 (THY Mart Vadeli Kontratı) aldım. Hiç trade etmiyorum , amacım bunu daha uzun vadelere taşımak. Ay içerisinde F_THYAO0326 satıp F_THYAO0426 alıyorum ama bazen bu ikisinin arasındaki fark %2,8 oluyor bazen %2,4 oluyor. Düşük maliyetle ileriki vadeye taşımak için algoritma ile yapmam gerekiyor.

Geçen sene İntegral Yatırımda VİOP hesabı açmıştım MetaTrader 5 ile çok iyi bir şekilde yapmıştım, ancak onda da en büyük sorun VİOP teminatı olarak sadece nakit istiyordu birde komisyon oranları da yüksekti. Bir süre kullandım ama komisyona katlansam da teminat olarak hisse senedi verememek sorun yaşattı.

Mevcutta Trive Yatırım'da işlem yapıyorum 5 milyona kadar %0 komisyon uyguluyor ve VİOP'ta teminat olarak %40Nakit TL %40 Hisse Senedi verebiliyorum. Kurumlar bir çok kez konuştum ısrarda ettim ama MetaTrader 5 hiç bir şekilde kullanma çözümü sunmadılar. Bir süre elle yapmıştım ama onda da işte hem tek tek ve dikkatli yapmak gerekiyor hemde daha yüksek maliyetle taşımış oluyorum.

Matriks ile tüm aracı kurumlarda kullanabiliyorum tabi onunda aylık ücreti yüksek. Aylık 3.000 TL. Halbuki ben MetaTrader 5'te 1 sayfalık kodla tüm işlemlerimi çözebiliyorum bu kadar kapsamlı olmasına gerek yok. Bazı aracı kurumların API verdiğini duydum ama maalesef hangisinin verdiği hakkında bilgim yok. En azından API olursa VPS sunucumdan kolay basit ve ücretsiz (yada ucuz) şekilde bu işi hallederim. Kullanan ve bilen arkadaş varsa yorum yapabilir mi? Yada çözüm öneriniz var mı, ben olsam böyle yaparım dediğiniz fikir?