Merhabalar arkadaşlar
10.03.2026 tarihinde Türkmenistan uçuşumda valizime etiket yapıştırılmadığı ve türkmenistana inince valizimin oradan çıkmadığını fark edince valizim kayboldu. bugün sabah istanbul a döndüğümde kayıp eşya bölümüne ulaştım burada değil dediler ilgili firmayla görüşün dediler ilgili firma ile görüştüm burada değil kayıp eşya ile görüşün diye beni kısır döngüye soktular ve döngüden çıkmak için havalimanı içerisindeki karakola gittim.
Karakolda kamera kayıtlarını incelemek istediğimi bildirdim sağolsun polisler yardımcı oldular ve kayıtları birlikte inceledik 14:30 civarında check in yaptığım kontuarda vize ve pasaport kontrolümden sonra check-in işlemlerimi yapan personel bant üzerinde duran valizimi ben pasaport kontrolüne doğru hareket ettikten sonra banttan indirip kontuar bölümünün önüne koymuş. 12 saat boyunca valizim orda durmuş gece 3 civarında tesadüfi olarak ordan geçen yer hizmetleri firması valizimi görüyor ve alıp kayıp eşya bölümüne ulaştırıyor kamera kayıtlarını inceledikten sonra polisler kayıp eşyayı arayarak işi çözdü valizimi buldum bu sefer valizimin içerisinde eksiklikler mevcut olduğunu gördüm
hem seyahat süresince hem valiz arama sürecinde çok ciddi bir maddi ve manevi mağduriyet yaşadım.
Şikayetimi cimere, sivil havacılığa ilettim fakat TGS ve IGA ya da ayrıca iletmek istiyorum fakat nereden şikayet edebileceğimi bulamadım.
Nasıl bir yol izlemeliyim nereye şikayet etmeliyim ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz bilgisi olan arkadaşlar varsa