Anladım. Ben de ona paraya ulaşma dediğimde sorun para değil, kazanan da olsan kaybeden de mu bana haz veriyor dedi. Daha ekstra bir boyut.
Değil hocam değil, o size verdiği telkin, ölümüne inkar mantığı. Her yatırım, bir öncekini kurtarmak için yapılıyor.
Kendine para harcasın, sevdiklerine para harcasın, bir kısmı borç ödesin, bir kısım harcamalar yapsın. O şekilde eski algısı yerine gelir.
Şuan çökmüş durumda, mağarada, dipsiz kuyuda başka çaresi yok gibi düşünüyor. Gülüyordur ama aklında sürekli bu vardır. Yani dışarı çıksın, gezsin, yürüsün hava alsın.
Kumar oynarken alkol mü içiyordu? Sevdikleriyle sohbet etmek için dışarda bar da, pub da içsin. Kumar oynarken haz veren ortamı bir daha hazırlamasın. Yer değiştirsin, insan değiştirsin, tarz değiştirsin... Bağımlıkların altında genelde alışkanlıklar vardır.
Son olarak gerçekten sevdiği bir kaç kişiye anlatsın. Onlar onu kırmadan bu süreçte yanındayız, yaparsın, hadi gel şunu yapalım filan motive ederse, güçlü hisseder daha başından inanır. Ama gönülden itiraf etmesi gerekir. Ağlayacaksa ağlasın, döksün içini. Karşısındakiler de ağladığı için yadırgayacak insanlar olmasın.
Başka türlü anlamaz, anlatamazsınız hocam. Yaşanmış tecrübe bunlar.