Cok tesekkur ederim 2 sorum var.
1)
Bir hisseyi sabah kesin almak icin tavan kullanmak en mantiklisi anlattigina gore.
Bu arada birde piyasa fiyatindan al secenegi var. Bu da piyasa acilinca alinan fiyat. Ikisi arasinda bir karsilastirma yaparsam mantiken sanirimtavan fiyat daha mantikli geliyor tabi hisse cikacaksa ama acaba o birkac saniye icerisinde piyasa acildiktan sonra piyasa fiyatindan alim yapilirsa ne kadar fark yapar bunu merak ettim.
Bunlar arasinda cok fark yoktur diye dusunuyorum cunku piyasa acilmadan Sabah saat 9:40 ve 9:55 arasi 10 tl hisse 10.05 eslestiyse ben piyasa fiyatindan al dediysem asagi yukari bu fiyatlardan yine almis olurum piyasa fiyatinan al dersem yanlismiyim? Ikisi arasinda onemli bir fark varmi?
piyasa acildiktan sonra petkimin 17.80 oldugunu 15 dk barinda gormustum limit emrini 7.80 bile versem eslesede bilirmis en mantiklisi tavan veya piyasa fiyati olabilir heralde 17.76 4 kurusla dunya kari kacirmis oldum
2)
ikinci sorum takip ettigim hisseler su an yuksek.
Ama buna karsin gumus altin dustu cunku petrol artinca gumus altin dusuyor faiz arttirimi ve enflasyoin nedeniyle. Gecen petkim dusukken petrol dusukken gumus 90 dolardi 2x kaldirac girmeyi dusundum %11 kar 2x te %22 kar ytapiyordu girmedim sonucta 90 dolardan gumus 135 dolar olup likid olman mum degil ama hadi onu vazgectim.
Eger bu bir tahtiravalli oyunu ise, su an gumus dusukse gumus yukselince satip dusuk hisselere girmek mantikli olabilir mi?
Yalniz altindada 5000 destegi dusuk kalkar 4500 giderse tepe taklak olunabilir ama %5 stop loss ile denenebilir diyorum gumus ciktiginda satip hisselere girilebilir
3) Bir konu acsak hisseleri paylassak nasil olur benim bu surecte Devrim hocadan gordugum ve her birinin %15 yaptigi hisseler var. nPetrolde %40 yapmisti daha savas olamadan ralli gelcek demisti
Seninlede paylasayim
petkim tursg sahol
molina hastanesi moh bu hastane 300 doalrdan 130 lara dusmustu su an 149 dolar
mos gubre firmasi
bugday wheat fund
pfizer asiyti bulan firma
simdi petrol artinca petkim tursg mos bugday artiyor
enflasyon faiz arttirimi tursg sigortaya yariyor petkim artiyor bugdayda artiyor mos gubrede artiyor gubre dogalgazla kullaniyor
petrol atinca bizim borsa dusuyor ama sahol cok az dustugunu gozlemledim
pfizer saglik kurulusu dengeli
Eger petrol duserse yapacagim sepet bu ama 80 dolar gumus alip stop koyup pertolun dusmesini beklemek denenebilir veya
bu petrol dusunce bu hisseleri alacagim
Aslinca hisse paylasiminda paslassak harika olur ozellikle devrim hocanin videolari harika.
tesekkur ederim
1) Eğer piyasa açıldıktan sonra emir göndereceksen, saat 10:00 itibariyle bir çok kişi emir gönderiyor seans açılır açılmaz eğer o gün borsa pozitif açılacaksa muhtemelen 9:55 barından daha yukarıdan alacaksın hisseyi, bu arada piyasa fiyatından emir gönder dediğin zaman da o emir yine tavan fiyattan gönderiliyor. Sadece en iyi satıcı nerdeyse emrin onunla eşleşiyor.
Piyasa açıldıktan sonra bi oynama olur limit verirsen emrin belki 10 dk sonrada gerçekleşebilir, ama hiçte gerçekleşmeyebilir.
2) Gümüşün hisselerle vs hiç alakası yok. Gümüş çok oynak bi enstruman, kaldıraçlı tavsiye etmem. Piyasalara gelince, piyasalar şuan hisse senedini altını vs satıyor, Dolara geçiyor bunu DXY endexinden anlıyoruz. Çünkü faiz indirimi zorlaştı petrol bu seviyelerdeyken. Fakat savaş hep böyle sürmeyecek, gümüşten ziyade altın daha mantıklı.
Düzeltme notu: Takip r ettiğim hisseler şuan yüksek demişsin, fakat kime göre yüksek neye göre yüksek ? Bunu bilemezsin, şuan yüksek dediğin yer, ileride çok aşşağılar da kalabilir. Savaşın devam edeceğine göre pozisyon almış olabilirsin, belki kara savaşı çıkar ve bu hisseler daha fazla gider altın ve gümüş daha fazla düşer ? Bunları bilemeyiz.
3) Dostum biri sana hisse vs söylediğinde temkinli yaklaş. Senin yatırımcı karakteristiğine uyuyor mu ona bak. Daha önceki öngörüleri tutmuş mu ? Eğer tuttuysa ilk söylediği zamandan sonra hisse fiyatı max ne kadar düşmüş ? sen o düşüşe dayanabilecek misin ?
ŞUNU UNUTMA; diyelimki biri bir hisse söyledi, söyledikten sonra hisse %20 düştü ama şuan söylediği fiyattan %30 daha yukarıda. Sen sonucu görüyorsun, hisse %20 düştüğündeki psikolojiyi test etmedin. Belki dayanamayıp satacaktın.
biz bu olaya MaxDrawdown diyoruz. Yani Kasa büyüyor ama kasa büyürken portföy en fazla ne kadar düştü ? önemli olan o. Yoksa orta ve uzun vade de çoğu hisse çıkacak.
Dostum hisse paylaşmana gerek yok pek, hatta başkalarının söylediği hisseleri hiç paylaşma, Devrim hoca mı diyorsunuz ne diyorsunuz bir sürü tutmayan öngörüsüde var, X de dalga geçiyorlar onunla

, Bana şirketin patronu bile gelip al benim hissemi dese, ben almam

Hele petrol çıkıyormuş şunu alayım, yaz geliyormuş havacılık alayım vs. Bunlar benim tarzım değil, ben sadece grafiğe bakarım ve grafiğe göre alım satım yaparım. Yani petrol çıkmış, altın düşmüş vs pek umrumda olmaz. Stratejilerim AL verirse alırım Sat verirse satarım

Benim yatırım tarzım böyle, Ben robotlarla işlemler alıyorum.
Hisse paylaşımlarına tekrar gelince, tabiki sen kendi fikirlerini paylaşabilirsin yatırım tavsiyesi vermeden, sonra başkaları gelir yorum yazarlar fikir alışverişinde bulunursunuz bunda bi sakınca yok bence.