Genelde alan taraf olmama rağmen trade'i satıcıdan önce gönderiyorum. "İş bitti, aşk bitti" mantığı bana doğru gelmiyor. Sonuç olarak burası ne kadar yardımlaşma/bilgi platformu olsa da bi o kadarda ticari işlemlerin gerçekleştiği bir forum. Trade kişi/ler için bir showroom oluşturmakta. Nasıl X bir siteden ürün alırken bütün yorumları/yıldızları baz alıyorsak burada da çoğu zaman ticaret sayısını baz alıyoruz.
Maalesef buna önlem almanın bir yolu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu sorun ne kadar satıcı için varsa bir o kadar da alıcı tarafında var. Bunu manuel kullanmaya bırakıldığı sürece bu tür problemler yaşanacak gibi geliyor. 3 sene önce de vardı 5 sene sonra da olacak.
Örneğin bir taraf trade verdiğinde, diğer tarafında işlem için mecburi trade kullanma sistemi gibi bir şey olsa bir nebze bu sorun daha azalır gibi geliyor. Trade kullanmadan bir sonraki trade'e geçemez veya trade veremez. Elbet vermeyenler bi sonrakinde kendi alıcı veya satıcı olduğunda trade işlemi yapacağında bu sorunu atlayamayacağı için kendisi de sorun yaşayacaktır.
Bir çok kişiden duyduğum "ben artık ticaret sayısına bakmıyorum" lafı aslında bana yanlış geliyor. Çünkü her ne kadar dikkate almıyorum dense bile akıllarda soru işareti oluşturacak bir sistem trade sayısı.