Hocam büyünün ne olduğunu bilmiyorum diyince yani sizin neyi kast ettiğinizi bilmiyorum, Kur'an içerisindeki büyü ayetlerini mi yoksa Tevrat'ta geçen babil büyücülerini mi kast ediyorsunuz? Yoksa antik mısırdaki büyüler mi ya da sümerde ki büyüle mi, bahsettiğiniz bunlar ise onlar antik tarih bilgileridir ve büyü kelimesini karşılığı olmayabilir. yani o yapılanlar bir büyü değil de bir tür bilimsel konular olabilir, dinler de bunları bilmediği için "büyü" yani yazı ve sözle veya bir takım ritüellerle evrenin en temel yasalarını değiştirebileceğini iddia etmiş.
Yani uydurma hocam... büyü müyü yok. Fiziksel evrende evren yasalarını çiğnemek veya değiştirmek için gereken bilgi ve teknolojiyi mağara adamlarının yapabildiğine inanmak ne bileyim "cahillik" işte.
Hocam şöyle söyliyim hepsi aynı. Konudan bağımsız ama mağara adamları piramitleri ellerinde 30 tonluk dorukan vinç makinesiyle yapmadıklarına göre bazı mevzular yaşanabiliyor yani. Evrenin kanunları vesayire falan filan bunlar bu kadar büyültülecek şeyler değil hocam. Hocam ekstra olarak şunu söylemek isterim bilimi lütfen ayırmayalım dinden çünkü dini bilim ile tanırsın diye düşünüyorum. Dini görüşünüz nedir bilmiyorum ama ilimler konusunda bu konu hakkında binlerce kitap yazılmış havas ilmi vs bunlar google da belki bulamayabilirsiniz. Fikrinize kesinlikle saygı duyuyorum tabi ki herkesin yaşantısı aynı değil.