Mesajınız için teşekkür ederim.
Ses, hız, şarj süresi bilgi verebilir misiniz?
Hangi programları kullanıyorsunuz?
Rica ederim, bilgisayar neredeyse aldığım günden beri hiç kapanmadı. Sürekli hor kullanıyorum, 3-5 ayda bir termal macun yenilemek için kapatıyorum sadece. Bakımlarını kendiniz yapabilirsiniz, lenovo için bir sürü içerik var youtube'da.
Ses konusunda ekstra bir artısı var diyemem, tabii benim modelim de sizinkinden farklı ideapad 1.
Şimdi fiyatına baktım da sizin alacağınız model ile hemen hemen aynı, ben 11kya almıştım aldığım zaman.
https://www.akakce.com/laptop-notebo...856428632.html
Hız konusunda sürekli ağır işler yapmama rağmen gayet yeterli geliyor. Amd'nin çoklu çekirdeklerinin nimetinden yararlanıyorum

Oyun oynamıyorum genelde yazılım işleri yapıyorum bu leptopta, boşta kaldığı zamanda işlemci üzerinden monero coin miningi yapıyorum.
Şarj için bir şey diyemem çünkü şu ana kadar hiç test etmedim, hep şarjda kullandım. Ayrıca ilk aldığım zamanlar windows 10 ve 11le kullandım, 6-7 aydır linux fedora ile kullanıyorum. Linuxa geçtikten sonra asıl performansını görmeye başladım diyebilirim, lenovo da sonuna kadar destekliyor linux ekosistemini.
Genel olarak leptop alacağınız zaman freedos yani içinde işletim sistemi ile gelmemesine dikkat ediyorum, windows lisanslı şekilde gelirse fiyatın içerisine 2-3k windows lisans ücreti de dahil olmuş oluyor fazladan. Freedos alıp kendiniz windows kurarsanız karlı olabiliyorsunuz. Tam modelini hatırlamıyorum ama yoga serisine ait bir laptop gördüm, ekranı oleddi. Görüntü kalitesi şu ana kadar gördüğüm tüm elektronik cihazların üstünde bir şeydi. Bir daha laptop alacağım zaman o modeli bulup alacağım.