toprakcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bir cok faktor var bazı arkadaşlarım kendi işini bıraktı tiktokta dijital dilenci oldular evde yatıyor. Özellikle Ekonomik çöküş insanları farklı şeylere yöneltti. Çoğu arkadaşımı bu yuzden kaybettim nedeni ise kendisine ait olmayan utanç verici hareketler idi. Şuana kadar kime iyilik ettiysemde is dünyasında kazık atıldı ve bir iki tanesi para koparmak icin dava açtılar soka girdim

Para ile pek alakasi yok hocam curumenin. Parasizlik insana kotu seyler yaptirabilir. Ayni cok fazla alkol, kumar gibi. Ekonominin kotu olmasi suc ve kaos getirir. Bizim bahsettigimiz curume ise toplumun ve degerlerlerin asindirilmasi degil mi.

Bunu en guzel Epstein dosyalarinda gorduk zaten. İnsanin parasi olsa dahi curumeyi onleyemezsin. Bu insanin icindeki bir pislik. Hatta parasi olanlar daha pislikler her seyi yapabileceklerine, guclerinin yeteceklerine inaniyor ve fakirleri insandan saymiyor.

Bana kalirsa insan sosyallestikce curur. Ne kadar az insan o kadar iyi her zaman. Bende ister istemez boyle oluyor. Hayatimda insan sayisi arttikca, entropi gibi kaos egrisiyle sonuclaniyor ve ister istemez iletisimi koparip insanlari azaltiyorum. Kendi ruhsal halim dengeliyor asiri sosyallesmemi. Ne kadar az insan o kadar iyidir.