Pendc TMSF atanmasının sebeb Bahismiş : https://www.haberturk.com/son-dakika...asyonu-3867497
süreç ne olacak merak ediyorum

Caesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle şunuda belirtmek isterim. PENDC de yer alan müşterilere ait hiç bir hizmetten pendc ye kayyum atanması hukukende müsait değil. Ancak şu şekilde olabilir:

Bilindiği üzere bir çok kumar kategorisinde yer alan site türkiye sunucularında barınıyor. Ve bu işlemi genellikle sahte kimlikler üzerinden barındırma hizmeti olarak sağlıyorlar. Hizmeti veren durumu biliyor ve musade gösteriyor. Bana bir şekilde kimlik ayarla, o kimlik bilgileri ile hesap numaramıza atm üstünden para gönder diyerek işin içinden sıyrılmak bir sorun oldugunda da "biz bu kişiye hizmet sattın ne iş yaptığını bilmiyoruz bakın bunlarda ödeme bilgileri" diyerek hukuken sıyrılmaya calışıyorlar ve sıyrılıyorlar.

Akabinde kumar reklamı için sms gönderen 0850 numaların api sistemleri turkiye sunucularında olabiliyor.

Veta kumar ön yüz internet sitelerini geçtim alt yapılarında calışan bu oyunları kodlayan ana dağıtım firmalarından veri çektilkleri api sistemleri turkiye sunucularında yer alabiliyor.

Bu sistemler genellikle cloudflare arkasına gizli olsada bilindiği üzere hukuki isteklerde cloudflare sunucu datacenter bilgilerini paylaşıyor. IP adresinide değil direk datacenter ismini hukuki isteği yapan tüzel kişi ile paylaşıyor aynı zamanda datacenter'ada sizde yer alan bu ip adresi ile ilgili şöyle bir işlem yapılmıştıur diyede datacenterı bilgilendiriyor.

Devlet bu işlemleri öğrenebilmek için ip adresi gibi datacenter ile görüşmek zorunda. Onlarda şu kişi aldı bu kişi aldı diyip hukuku atlatabiliyor.

Şimdi gelelim benim bu şekilde olmuş olabilir düşünceme: eğerki cloudflare'e giden belirli sayıdan fazla isteğin cevabına bu datacenter'ın bilgisi düştüyse ve bu istek yapılan adresler kumar veya kara para aklama faliyetleri yürüten sistemlere aitse hukuk bu noktada "hayatın normal gidişatına aykırı neden bu kadar fazla aynı kategoride olan sitenin datacenteri burası şeklinde" düşünerek olayların ve iplerin, bu sunucuları kiralayanların bilgilerini detaylı incelemek, delillerin kapatılmasını engellemek ve varsa para aklama faliyetlerini detaylı şekillendirmek adına ilgili datacenter'a kayyum atamış olabilir.

Tabi bu bir olasılık. Biliyorsunuzki PAPARA gibi para kuruluşlarına da kayyum atandı. Hiç bir şekilde kumar işine bulaşmayanlar sorun yaşamadı. Eğerki bu türden bir iş içerisinde değilseniz bu datacenterda olan sunucularınıza veya aldığınız hizmete de birşey olmayacaktır.

Fakat daha sonra hizmet vermeye devam etmeyecek olsalar bile minimum 30 gun önceden tüm müşterilerine haber vermek zorundalar. Şuanda orası devlet garantisi altında. Ha günümüz şartlarında bu garantiye ne kadar güvenirsiniz orasını bilmem.

Ama ben olsam şahsen yavaştan eşyalarımı toplamaya başlar kendime daha güvenli bir datacenter bulmaya calışırdım. Burası Türkiye yarın ne olacağı belli olmuyor.