Dostlar Selamlar,

Youtube dün kanallarımdan birisine "tekrar içerik" olarak bir uyarı gönderdi. Tamamen özgün içeriklerimle ilgili içim rahat olduğundan hemen bir itiraz videosu çektim ve birkaç saat içinde uyarı kalktı, youtube'dan bildirim geldi ve itirazımın başarılı sonuçlandığını söylediler.

Bugün de ilginç bir şekilde anında para kazanmamı kapatıp "İlişkili kanal sebebiyle" diye bir uyarı yaptılar. Ama işin ilginç yanı benim ne ilişkili bir kanalım oldu ne de bir kanalım kapandı. Şuanda da birçok kanalım var ve onlar da kapanır diye endişe içindeyim.

Bu traji komik bir şekilde üst üste gelen mailler. Dün açıldığına dair, bugün kapandığına dair;

Aşağıda da bugün gelen mailin tamamını sizinle paylaşacağım. Daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi? Diğer kanallarımı etkiler mi? yorumlarınızı bekliyorum.

Mail;

Yönettiğiniz kanallardan en az birinin YouTube İş Ortağı Programı'nda (YPP) askıya alınma durumunun (ör. YPP'ye henüz yeniden kabul edilmeyen, askıya alınmış bir kanal) çözüme ulaştırılmadığı tespit edildi. Bugünden itibaren, bu kanal para kazanma özelliğinden yararlanamayacak. Para kazanma araçlarına ve özelliklerine de artık erişemeyeceksiniz.

Yönettiğiniz bir kanalın YPP üyeliği askıya alındığında diğer YouTube kanallarınızdan para kazanamazsınız. Bu durum; mevcut tüm kanallarınız, oluşturacağınız ya da aldığınız yeni kanallarda da geçerlidir.

Söz konusu politika hakkında daha fazla bilgi için Studio'daki Para kazanma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu durumda yapabilecekleriniz:
Bu kanalın, YPP'de askıya alınma durumu çözüme ulaştırılmamış başka bir kanalla ilişkili olduğu tespit edildi. Kararın hatalı olduğunu düşünüyorsanız askıya alma tarihinden itibaren 21 gün içinde karara itiraz edebilirsiniz. İtiraz süreci hakkında daha fazla bilgi edinin.
Asıl kanalın askıya alınma durumunu çözüme ulaştırdıktan sonra bu kanaldan veya yönettiğiniz diğer kanallardan YPP'ye yeniden başvurabilirsiniz. Askıya alınma durumu çözüme ulaştırılmamış kanal YPP'ye yeniden kabul edilene kadar bu kanal veya diğer kanallarınızla YPP'ye tekrar başvuramazsınız.

Bu durumun kanalınıza etkisi

İçerik üretici olarak kitlenizi genişletme, topluluk oluşturma ve videolarınızı yönetmeyle ilgili YouTube özelliklerinin çoğuna erişebilirsiniz. Yapabilecekleriniz:

Video yükleyebilir, düzenleyebilir veya silebilirsiniz.
Yorumlarınızı okuyabilir, yanıtlayabilir veya yönetebilirsiniz.
YouTube Analytics'te kanal performansınızı analiz edebilirsiniz.
YouTube İçerik Üreticileri sitesinden en iyi uygulamaları öğrenip ilham alabilirsiniz.
YouTube Yardım Forumu'nda diğer içerik üreticilerle bağlantı kurabilirsiniz.

Diğer önemli noktalar
Videolarınızın arama ve öneri sistemlerimizde nasıl tanıtıldığı konusunda değişiklik olmayacaktır.
YouTube İş Ortağı Programı Şartları'nda belirtildiği üzere, söz konusu şartların feshi durumunda dahi, YouTube hizmetlerini kullanımınızda YouTube Hizmet Şartları geçerli olmaya devam eder.
Avrupa Birliği üyesi bir ülkede ikamet ediyorsanız ve askıya alma kararını kabul etmiyorsanız ek çözüm seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Daha fazla bilgi (Yönlendirme kimliği: FWJA)

Saygılarımızla,
YouTube Ekibi