Selamlar,
Yaklaşık 4 aydır bir hit botu üzerinde çalışıyorum özellikle global piyasadaki hit botlarının tümünü kullandım ve güçlü/negatif yanlarını da planlamama dahil ettim.
Benim aklımdaki soru şu; uzun süreçli çalışmalarda hit botu çalışması yapan sitelerin %95'inin sıralamalardan kaybolduğu ve eskisi gibi hit gelmeyip aksine düştüğü yani çakılma yaşadığı, neredeyse Google tarafından shadow ban yemek gibi bir duruma düştüğü doğru mudur?
Amacım uzun süre kullanımda bile (en azından 3-6 ay aralığında) zirvede tutabilmek. Ki 3-6 ay orta-uzun vade olarak ilk 3 sıra için mükemmel bir olay diye düşünüyorum.

+ olarak şunu söyleyeyim Request bir bot değil.
Headless veya headful çalıştırabiliyorsunuz.

Merak edenler için: Node.js + playwright + puppeteer

Şimdi şöyle;
Benim sistemimde olan bazı ayırt edici özellikleri söylemek istiyorum sizin de bu özelliklere dair yorumunuzu ve teknik bakış açınızı merak ettim.

1- Google arama üzerinden giriş simülasyonu (ayarlanabilir oran) | Yani aramaların yüzde kaçının Google üzerinden anahtar kelime veya site:siteadı.com aranarak geleceğine dair bir seçim şansımız var.
2- Siteye direkt giriş ve sosyal medya referrer desteği (ayarlanabilir oran) | Aynı 1. maddede olduğu gibi bunu da ayarlama şansımız bulunuyor.

Bu iki maddedeki amacım siteye gelen trafiğin sadece belli bir yerden (mesela sadece search sonuçlarından) değil de dağılarak gelmesi adına.

3- Cihaz dağılımı (mobil ve web)
4- Çoklu tarayıcı | Sadece chrome üzerinden değil, firefox, safari webkit ile de tarayıcı dağılımını ve çeşitliliğini arttırmak.
5- Türkiye 81 il bazlı ve global geo bazlı lokasyonlama

6. madde bir tık can alıcı, burası için gerçekten çok uğraştım.
Bildiğiniz üzere hit botların çoğunda cookie sistemi vardır ama ben cookie persistence gibi bir sistem düşündüm.
Bu ne demek peki o da şöyle; returning visitor yani geri dönen ziyaretçi. Aynı cookie + residential proxy ile siteye geri dönüş gerçekleştiren bir visitor.

7- Pogo sticking dediğimiz olayın önlenmesi | Yani sitenize girdik, belirlenen süre boyunca sitede gezdik oraya buraya tıkladık sonra geri Google'a dönmüyoruz. Google aradığınızı buldunuz mesajını alsın diye.
8- Trafiği zamanlama eğrisine sahip | Bu da gece daha az gündüz daha yoğun trafik dağılımına denk geliyor.
9- Botlar medyaları da oynatabiliyor. Blog sitesine gönderdik diyelim, sitede gömülü youtube videosu var, bunu açıyor veya film/dizi siteleri için de aynısını söyleyebiliriz ama bunda session işini uzatmak gerek ve bu riskli.
10- Tamamen insansı davranışlar işte scroll yapma, mouse hareketleri, gerçekçi okuma vs. bunları saymıyorum zaten.

11- bu da bir tık can alıcı; google'dan sitenizi bulmak isterken önce bir iki site geziyor geri çıkıyor ve sonra sitenizi buluyor.