semmajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, uzun zamandır alerjik rinit illetiyle cebelleşiyorum. 1 ay kadar önce kbb doktoruna gitmiştim. Desmont, beklomil ve deloday plus ilaçlarını vermişti. Deloday 20 günlük idi. O ilaç bitene kadar her şey güzeldi iyi gelmişti. İlaç bitti ve çok daha kötü oldum. Bugün tekrar kontrole gittim ve doktor durumun daha da kötüleştiğini, tedavi edemezsek astıma döneceğini iletti ve kortizona başlayacağımızı söyledi. Nitekim kortizon içeren ilaçlar da yazdı. Deltacortril, zespira plus , deloday plus ve rinobek ilaçlarını yazdı. Deltacortril ve zespira plus kortizon içeriyorlarmış. Deltacortril böbrek nakli olan hastalarda da kullanılan bir ilaçmış. Dolayısı ile bu iki ilaçtan çekindim ve korktum. Bu ilaçları kullanan var mı aramızda? Ayrıca alerjik rinit konusunda tedavi olabilen, çözüme ulaşabilen var mı? Ben OGM'de şoför olarak görev yapıyorum. İş gereği sürekli arazide ve yangınlarda görev alıyorum. (Şoför olarak) Bu iş hayatımı etkileyecek düzeyde midir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Ne yapmalıyım artık nefes alamayacak duruma geldim. Günlük hayatta, uykuya dalarken aşırı zorlanıyorum nefes almak konusunda. Gece nefessiz kalıp sürekli uyanıyorum ve hiçbir şekilde çözüme ulaşamıyorum.
Merhabalar.
Burun içinde deviasyon (eğik kemik/kıkırdak) var ise gittikçe kronikleşen bir nefes darlığı şikayetiniz olabilir. Ayrıca burun içi etleriniz sürekli şişikse bunu radyofrekans yöntemi ile çözebilirsiniz. Bu sizi ciddi manada rahatlatacaktır. Tekrarlama ihtimali olsa da şikayetlerinize sebep olan şeylerden uzak durursanız hayat kaliteniz artar.

Burun içi yapısına, rengine ve şikayetlerinize bağlı olarak allerjik rinit teşhisi konulmuş olabilir. İşin içine "Alerji" giriyorsa kesinlikle İmmünoloji polikliniğine gitmelisiniz. Testler sonucunda en doğru teşhis burada verilmektedir.

Benim önerilerim:
- Tüylü, tozlu ve nemli ortamlardan uzak durun.
- Nemlendirme cihazınız varsa hemen kaldırın.
- Burun içi tozları arındırmak adına izotonik su ile burun içi temizliği yapabilirsiniz.
- Anti alerjik yastık kullanın.
- Hepa filtreli süpürge kullanın ve mümkün olduğunca adım attığınız her yeri silin.
- Odaları havalandırın.