piyade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, çocuğunuzu bir özel okula veya dershaneye verirken en çok neye dikkat ediyorsunuz? ( FİYAT DIŞINDA ) Bu konuda araştırma yaparken en çok neleri arıyorsunuz nelere bakıyorsunuz?
Selamlar 2 tane çocuğum var aynı kolejdeler birisi 1 birisi 2. sınıf, çok araştırdık çok sorduk ve 2 okul tecrübe ettik. Aşağıda sıralıyorum

1. Güvenlik
Okul içerisinde sınıf konumlandırmaları ve tenefüs, sınıflar lise öğrencileri ile aynı katta olmamalı ve aynı zamanlarda tenefüse çıkmamalılar.

2. Yeme içme
Özellikle kendi mutfağında üretim yapan ve bu konuda çok dikkatli davranan okulları tercih etmelisiniz, evimizin hemen karşısında aynı fiyat aralığında çok ünlü bir kolej olmasına rağmen geçen yıl zehirlenme vakası yaşandığı için tercih etmedik

3. Öğretmen
Şöyle bir algı var, atanamamış, kpss kazanamamış ve tecrübesiz öğretmenleri ekonomik sınıftaki kolejler işe alıyor. Bu algı okuldan okula değişiyor bence, çocukları ilk sene gönderdiğimiz okulda ilk okul öğretmenleri ilk yılın ardından kpss kazandı ve ikinci yıl çocukları bırakacağını iletti bize. Çocuklar tahmin ettiğimizden çok çok daha hızlı adapte olsalar da biz bu konulara hassas yaklaşıyoruz. Bizim zamanımızda 1-5 arası öğretmen aynı kalır değişmesi teklif dahi edilemezdi. Bu değişimi öğrendikten sonra "madem öğretmeni değişiyor, zaten bir sürü şikayetimiz vardı o halde okul da değişsin" dedik ve okulu değiştirdik. Mevcut okulda o kadar tecrübeli öğretmenlere denk geldik ki ilçe değiştirme planımızı 4. sınıf sonuna erteledik.

4. İletişim.
Okul yönetiminin iletişime açık olması, sizin onlara çocuk emanet ettiğinizi ve onlara güvenebileceğinizi hissettirmesi çok önemli.

Özel okul ve devlet okulu ayrımına gelecek olursak, Eğitim bakımından çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum ancak dil eğitimi konusunda kolajler öne geçiyor. Benim çocuklarım şuan İngilizce ve Fransızca eğitim görüyorlar gelişimlerini çok pozitif buluyoruz. Kolej/devlet ayrımı sizin ne kadar "evhamlı" olduğunuza göre düşünmeniz gereken bir konu, birisi sürekli çocuğunuzun takip edildiği, istediğiniz an bilgi alabileceğiniz, günde 2 tam 1 ara öğün yemek yedikleri, içinde revir bulunan ve nispeten daha yeni ve konforlu binalara sahip bir okul birisi ise çocuğunuzun kendi ayakları üzerinde durmayı daha erken öğrendiği, daha kalabalık sınıfların olduğu, yeme içme hizmeti olmayan, ağırlıklı olarak yüksek egolu idari personelin olduğu ve iletişime kapalı insanlarla dolu bir kurum. Eğitim kalitesi tartışılır ilk okul özelinde söylüyorum iş tamamen öğretmende bitiyor, diğer konular ise tamamen konforunuz ve lüksünüz ile alakalı.

Okul isimlerini özellikle belirtmedim. Bilgi almak isterseniz profilimdeki whatsapp numarasından bilgi verebilirim. İyi günler.