Selamlar dostum 5 aylık mide küçültme ameliyatlıyım. 185 kilodan 112 kiloya düştüm 5 ayda ve ideal kiloma çok yaklaştım. Açıkcası forumda bu konuyuda görünce mutlu oldum

ilk 1 ayki süreç bana göre zor geçti. Çünkü vücut yemeye alışmış ameliyatta senin mideni alıyorlar nefsini değil. O yüzden ilk 1 ay herşeyden canım çektiği için ve yiyememiştim haliyle o süreç zordu benim için. Tabi doktorun sana bunu söylemiştir ama katı sıvı ayrımı bu ameliyatta en önemli olan şey. Katı gıdalara geçince yemekten önce en az yarım saat sonrada en az yarım saat sıvı alımını durdurman lazım. Ana yemek ile çorbayı aynı anda içmemen lazım. Ana yemek ile çorba arasında minimum 20 dakika olması lazım (tabi bunlar katı dönemine geçince) ayrıca asitli içecekler yasak sodada dahil olmak üzere. Bol bol yürüyüş yapmanı öneririm. Sarkmama konusunda yürüyüş yardımcı olur. Ben yürüyüşü bol yaptım ve göbek çevresinde sarkmam olmadı. Vitamin kolajen bunları ihmal etme. Başka aklına takılan soru varsa memnuniyetle yardımcı olurum
Detaylı anlatımın ve desteğin için çok teşekkür ederim dostum umarım bir daha böyle bir kilo sorunu yaşamaz ve hayatın boyunca cok iyi bir kiloda olursun

arkandan geliyorum