Merhaba, 2025’in ocak ayında arkadaşımın ameliyat olduğu doktora özel hastanede ameliyat oldum. Düşünenler varsa diye biraz detaylı bahsetmek isterim. Ameliyat günü 142 kiloydum, geceden sabah saatlerine kadar yemek yemenizi ve su içmenizi istemiyorlar. Sabah saatlerinde kalp ve mide için testlere girdim. Kan verdikten sonra sonuç bekledik. Doktorum sonuçlar temiz ve ameliyat olabilirsin dedi. Ameliyata girdim ve sorunsuz geçti. Hem doktorunuz hem de size göre reaksiyonlar farklı olabilir. Benim yaşadığım tek sorun az da olsa saçlarım vitamin eksikliğinden döküldü. Doğru şampuan ile bunu düzelttim.

İlk başta sıvı, püre ve katı ile yemeye başlıyorsunuz. Açıkçası yeme alışkanlığı edinmeyin, bu duygusal olduğu için beş kere mide ameliyatı bile olsanız daha fazla kilo alabilirsiniz. Şimdikine göre ne değişecek? Suyu bile yavaş ve az içmek zorundasınız. Mideniz ister istemez yıllar geçtikçe büyüyecek ve daha rahat hissedeceksiniz. Doktorunuz size yasaklı yiyecekleri ve içecekleri iletir.

Sonuca gelelim, şu anda 90 kiloyum. İyi ki ameliyat olmuşum, kendimi hiç bu kadar zayıf hatırlamıyorum. Eskisi gibi yiyemiyorum. Yemek istiyor muyum? Hayır. Kaburgalarıma dokunabilmek bile garip hissettiriyor…