Sen şimdi sanıyorsun ki, yurt dışına çıkabilirsem her şey düzelecek. Bir hamburgercide çalışırım veya pizzacıda, böyle araba bile alırım. Sosyal medyadan gördüklerine inanıyorsun muhtemelen.
Ama yurt dışı sandığınız gibi değil. Eğer başarılıysan iyi bir mesleğin ve paran varsa yurt dışında buradan çok daha iyi hayat sürebilirsin. İhtimali var yani.
Bir meslek olmadan, iyi bir işe sahip olmadan gidersen orada rezillik üstüne rezillik çeker kısa zamanda geri gelirsin.
Benden sana tavsiye önce kendini geliştir. Yapabileceğin şeyler olsun iyi bir meslek vs. Ondan sonra duruma göre farklı ülkelere gitmek istersen gidersin.
Mesela şuna da kızıyorum. Bıktım bu ülkeden bıktım bu şartlardan bu yaşam standartlarından diye yakınıyor gençler.
İyide daha yaşınız çok genç ne yaptınız? Ne emek verdiniz ve neyle ne kadar uğraştınız da bıktınız? Hadi emekliler gibi ömrünüzü çalışmaya adayıp 2 kuruşa razı kalmak zorunda olsanız tamam haklısınız da, daha hayata yeni atılmışsınız.
Önce çabalayın, uğraşın ve bu ülkede yaşananlarda ders olsun. Okumakla, sıradan bir meslek edinmekle bu ülkede hayatta kalınmıyor ve garantisi de yok. Kendinizi garantiye alabileceğiniz ek olarak yapabileceğiniz meslekler öğrenin. Yani yatırım yapın. Sonra nerede yaşamak isterseniz oraya gidersiniz.