Dostum ichimokunun para kazandırıp kazandırmadığına bakmak için geçmiş sinyallerine bakmak lazım, dolar bazlı grafikte kazandırdığını hiç sanmıyorum

Senin TL ile işlem yapılan bi borsada dolar bazlı grafik bakman tamamen yanlış. Hisseyi TL ile mi alıyorsun ? Evet. Elinde hisse olmadığın parayı dolarda mı tutuyorsun ? Hayır. Elinde hisse olmadığında parayı dolarda tutabilir misin ? Hayır. Çünkü makas var. Al satta dolarda yüzde 1 civarı makas belki daha fazla. E peki o zaman dolar bazlı bakmanın sana ne faydası var ? 1 hafta hisse almadın diyelim piyasa kötüydü, sen parayı TL de tutunca eriyor zaten dolar karşısında.
3. Olay fibo meselesi, dostum fibo seni her zaman ikilemde bırakır. İşler olup bittiğinde çizgi çekmek fibo çekmek kolaydır. Asıl zor olan canlı piyasadayken fiboya bakıp işlem yapmaktır. Diyelimki sen fiboyu çektin, piyasa geldi 61 seviyesinin bi tık altında kapattı. Ne yapacaksın ? Mantıken stop olman lazım kurallara uyacaksan eğer. Stop olmazsan ne olur ? Ertesi gün düşebilirde çıkabilirde. %50 şans. Yazı tura gibi. Hadi diyelim kurallara uydun stop oldun, ertesi gün çıktı alım yaptın fibo 61 den tepki geldi diye, bi sonraki gün yine altında kapatırsa yine stop olman lazım.
Yani demem oki fibo mibo hikaye, ben 13-14 senedir bu işin içindeyim. Denemediğim indikatör denemediğim yöntem kalmadı. Bunların bazıları başarılı oldu ve kullanıyorum hali hazırda ama, %90 ı çöp bilgin olsun. Zamanla tecrübe edeceksin kasan büyümediğinde, ama ben önden söyliyim dedim
Borsada bizde bi laf vardır, Tuşa basan kazanır tek gerçek Kasadır
Formasyon dışında alayı boş.
Trend Devam/Dönüş Formasyonları ve Harmonik Formasyonlar.
Obo Tobo
Bayrak Dikdörtgen EndingChannel
Alçalan Yükselen Simetrik Üçgenler
Alçalan Yükselen Takozlar.
İkili Dip/Tepe
Üçlü Dip/Tepe
Libra
2618
AB=CD
BAT
GARTLEY
BUTTERFLY
CYPHER
CRAB ve Deep Crab.
Keşke Gökhan Bayaç ile daha önce tanışsaydim. Bana çok şey kattı.
Klasik teknik analiz ile price action harmanlayan sittin sene sırtı yere gelmez.
Tüm bilgiler Gokhan Bayaç hocanın kanalında var.
https://youtube.com/@teknikanalizder...tMW3xxnBfsBDX4