gecenin bu saatinde bana yazdigiiz icin tesekkur ederim bende size guzel bir karsilik vererek ileride size yardimi olacak birsey ogretecegim.
Bakin simdi dolar kur her yerde farkli onemli olan o degil
onda olur forex olur ben size olayi anlatacagim ve oha diyeceksiniz.
Ustteki resim dolar tamammi 299.47 kapatmis farkindaysaniz ichimoku bulutunda ust direnc vardir ayni zmanda bu ekran goruntusunde yok ama fibonachi 0682 direncide tam fitilin ucunda

Simdi burayi bugun kapanista gecemedi fitilin ne kadar uzadgini ve barin inceldigini gorun buraya kadar sorun yok bir direnc var bakin simdi ayni bitin tl versiyonuna
Bu normal index tl burda buluttan cikmis ve 682 golden oran dedikleri fiboyu kirmis gozukuyor.
Simdi bana dolar tl sunda lazim hem soyleyip hem anlatacagim.
Mesela bir yerde direnc var dimi dolar olarak 299.18 dolar diyelim. Ama tl degeri kac bilmeden ordan satamam.
Sembol aramasinda 299.18*usdtry yazinca bize o endex fiyatini verir hesap makinasi seklinde isliyor su an dogru gostermiyor cunku fiyasa kapali dolar kuru guncel degil Ben bunu neden soyledim.
2 ayri ekrandan dolar tl kullanmak veya 2 tane layout acip yan yana fiyati takip etmen ise yaramiyor. cunku 300 dolarda fiyat ne bilemezsin.
seansacilinca test edecegim grafikte dolar tl cok farkediyor goruyorsun iste birinde bulutu asiyor firlamasi lazim aslinda firlamiyor normalde bulutun icinde.
bu konuya cevap atasin yarin guncellemeleri atarim cunku her nedense yatirim konusuna arka arkaya mesaj atamiyorum
tskler
KLAVYE HATALARINI DUZELTTIM
Yani boylece dolar seviyesinde dogru seviyeleri secim index degerinde veya tl degerinde duzgun fiyattan al sat yaabilecegim
Dostum ichimokunun para kazandırıp kazandırmadığına bakmak için geçmiş sinyallerine bakmak lazım, dolar bazlı grafikte kazandırdığını hiç sanmıyorum

Senin TL ile işlem yapılan bi borsada dolar bazlı grafik bakman tamamen yanlış. Hisseyi TL ile mi alıyorsun ? Evet. Elinde hisse olmadığın parayı dolarda mı tutuyorsun ? Hayır. Elinde hisse olmadığında parayı dolarda tutabilir misin ? Hayır. Çünkü makas var. Al satta dolarda yüzde 1 civarı makas belki daha fazla. E peki o zaman dolar bazlı bakmanın sana ne faydası var ? 1 hafta hisse almadın diyelim piyasa kötüydü, sen parayı TL de tutunca eriyor zaten dolar karşısında.
3. Olay fibo meselesi, dostum fibo seni her zaman ikilemde bırakır. İşler olup bittiğinde çizgi çekmek fibo çekmek kolaydır. Asıl zor olan canlı piyasadayken fiboya bakıp işlem yapmaktır. Diyelimki sen fiboyu çektin, piyasa geldi 61 seviyesinin bi tık altında kapattı. Ne yapacaksın ? Mantıken stop olman lazım kurallara uyacaksan eğer. Stop olmazsan ne olur ? Ertesi gün düşebilirde çıkabilirde. %50 şans. Yazı tura gibi. Hadi diyelim kurallara uydun stop oldun, ertesi gün çıktı alım yaptın fibo 61 den tepki geldi diye, bi sonraki gün yine altında kapatırsa yine stop olman lazım.
Yani demem oki fibo mibo hikaye, ben 13-14 senedir bu işin içindeyim. Denemediğim indikatör denemediğim yöntem kalmadı. Bunların bazıları başarılı oldu ve kullanıyorum hali hazırda ama, %90 ı çöp bilgin olsun. Zamanla tecrübe edeceksin kasan büyümediğinde, ama ben önden söyliyim dedim
Borsada bizde bi laf vardır, Tuşa basan kazanır tek gerçek Kasadır