Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu harika oldu.
acaba altindegeri nasil hesaplaniyor, mesela toplam kazanctaki altin degeri -847
birdekazanclarda altin oran hesaplamasi var nasil ehsaplaniyor ve bize neyi verir altin karsiliginin anlami nedir?
hala fon iceriklerine detayli bakmadim ama arastiracafim en cok para TLY hocam kisaca tly bildigimiz faiz midir baska neler iceriyor bilgi vereb ilirmisin

tesekkur ederim
Altın değeri şu demek, fon alım yaptığımda güncel altın değeri ile kaç gr alınabilir onu hesaplayıp, günlük farkı belirliyor, tabloda -500 gördüğünzde eğer altın alsaymışım 500 lira daha az kazanacaktım demek oluyor.

Dolar karşılığı var o güncel değer ile ne kadar dolar alınabilir ona bakıyorum, amacım 500k dolar olduğu için 500k dolar seviyesine geline kadar parça parça dolara geçeceğim. özellikle devülasyon riski gördüğüm zamanlarda dolar miktarını arttırmayı düşünüyorum. zira tl de durmak çok riskli şuan dolarda devülason olursa başa dönüyor insan.

TLY tera yatırımın kendi hisselerine yatırım yaptığı fon hocam. firma kendi hisselerini alım satım yaparak kar elde ediyor bu kadar büyümesindeki sebep hisselerde tahtacı olması.. Ayrıca serbest fon statüsünde yani, nitelikli yatırımcı olmayanlar serbest fon alamazlar.

EK

takip listesinde işlemler sekmesinde yaptığım işlemler görünüyor.