@Messi; etiket için teşekkür ederim,

ben gelecek planlaması yaparak uzun vadeli olarak yatırım yapıyorum. bu nedenle günlük iniş çıkışlar benim için pek önemli olmayıp yıllık, 3 ve 5 yıllık durumlar ilgilendiriyor. Bu nedenle kendim sistematik olarak ilerlemeye, riskleri min. indirmeye çalışıyorum. Böylece uzun vadede dalgalanmalardan kar elde etmeye çalışıyorum.

Bu amaçla google sheet üzerinde kendime bir fon takip sistemi kurdum ve takibini yapıyorum. ufak yatırımlar yani alımlar ile uzun vadede "serbest fon" avantajını kullanarak (borsa düşsede kazandırabiliyor) yatırımın büyümesini hedefliyorum. 10-15 yıl sonra aylık reel maaş kadar gelire ulaşınca (asıl hedef 500k $) çalışma hayatından çıkmayı ve çocuklarıma miras kalabilecek bir sistem oluşturmayı hedefliyorum. Aşağıda kendi fon sistemim var, takip edebilirsiniz (belirli büyüklüğe kadar)

https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=594122493

Bana göre 10 yıl sonrayı ön görmek yarını ön görmekten daha kolay olacağından kısa vadeli anlık olaylara kafa yormuyorum, hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum. o gün geldiğinde zaten yeterli birikim oluşmuş olacak.

iyi forumlar,

burada anlattıklarım kendi stratejimdir, yatırım tavsiyesi değildir.