Bu aralar çorba gibi ben thy nin istediğim seviyeye düştüğünü görünce 269 dan topladım, ISCTR de istediğim seviyeye düşünce aldım 13.87 den 14.65te sattım, THY de 293 olunca sattım. ASELSAN ve şişe cam geçtim. Açıkçası o gün bütün hisseler güzel yeşillendi ben 5-6 tane hissem var sürekli onların takipindeyim, al-sat fırsatı gördüğüm zaman çıkıyorum elimdekilerden. Bir de emtia fonları, özellikle iyi kazandırdı gümüş 1 aydır günde %5-6 yükselip 4-5 gün yatay ve sabit gidiyordu, platin ve paladyum da koşunca tatmin edici bir kâr elde ettim ve çıktım. Genel olarak şuan al-sat iyi getirili fakat ben orta-uzun vade yatırım yapan biri olarak bile al-sat tercih ettim, çünkü bir süredir al-satçılar için güzel bir hava var yatırımda.
borsada yeniyim. Gumusten 5x yapmistim ben 1 sene once almistim.
bir analiz aticam. Devrim akyil isbankasi yerine tursg bu sigorta kagidini oneriyor hemde savas olaylarinda cok dayanik faziler artincada dayanaikla cok guzel bir defansif kagi ama iyide performans gosteriyor.
Simdi ben relative volume cok bakarim kim topluyor kim satiyor dusukmu hacim yuksekm mi onlara gore bu borsadaki dususte yukseliste hacimsiz.
Yani basit mantik fiyt yuksek olunca dusen bicagi kimse tutmaz alici olmayinca satici az satca cok duser.
Ayni sekilde yukselmelerde satici az alicida pahali gordugu icin alazmaz az izlemde cok cikar falan
bu borsa 0.5 dondu ama nasil dondu petrol ucuzladi falan.ama gercekten gucen vermiyor.O 280 dolar seviyesi iyi destek.
BU son 126 gunun fiyat hacimlemesi. Gordugun gibi 310 290 arasi silem hacmi cok az gap bosluk dolu ondan cok hizli dustu.
Hani petrol dustu ralli diyoruzya desteksiz bu borsa ya. hacim cubuklarina bakarsan cok zayif tabi birde
ISte ortambozuk btcden cikiyorlar borsalar dusute bilmiyorum.
Ha bu arada laf lafi aciyor bu haftaya aciga satislar acilacak bence ozman deli gibi asagi vurdururlar belk simdi biraz yukselirse falan.
Borsadaki en dandik sey su sen iyi hisse bulsanda endex dusunce senin kagit dusuyor.
Aselsan istisna baktim dolar bazinda cok kazanirmis tabi ben yeniyim. Ama binlerce sentte 1 tane olur zaten.
Lakin batanlar coktur.
Bu arada varantlarla ilgileniyorum matematiksel hic almadim ama dusuk parayla mantikli gibi geliyor ama ondada cok incelikler var her seyini bildigim halde can egiris ve delta arasindaki abglanti karisik konular var

Bakilim neler olacak. Belki olmus esek petkimi alir 17:70 getirilirse alirim 16.40 stop korum yuzde 8 losss sebebi yatirim gelebilir dedi devrim akyil bilmiyorum piyangio bileti gibi.
Sohol onerde defter degi dusuk ama kardesim savas olursa bankalar cok etkileniyor. bence su sepet cok iyi petkim tursg turkiye sporta yani ve sahol savasta bence petkim direnc gosterebilir bilmiyorum gerce petrol atinca artti ama sonra cok dustu tupras gibi ama 3u dengeler
biraz dusuncelerimi paylasim harcanan zamana yazik gibi 1 uygulama yhazsan ayda 100 200k kazanaiblirsin yazilkimida ogrenmen max 1.5 sene

Nelerle neyiu kiyasliyorum.
Bu arada
@Browland; isimli arkadas bir fon sepeti yapmis ayda %5-8 kazandiriyor onun izlni olursa buraya yapistimasini isterim oda fena degil paran varsa at geriye bakma ve seninde o konuda bilgini merak ederim bwoland yazarsan lutfen ustteki arkadasi etiketler misin? Tesekkurler