Son 20 gundur yogun bir sekilde borsa ile ilgileniyorum.
Cok iyi tahminlerim oldu ama inanilmaz bir takip istiyor ve gunu gunune tutmuyor.
Burada yasadigim bazi olaylari kisaca anlatayim.
Biliyorsunuz savas zamani BIST hep eksi gitmeye baslamisti. Neyse ABD borsasina bakiyorum oda eksi filan. Sonra ABD bir gun baya bir toparlanmisti. %0.30 gibi bir eksi ile kapatinca heh dedim bizim birsa arti yapar ve yapmisti.
Tabi gidisati takip ediyordum.
Dun oncesinde petrolun dusmesi, tamam dedim borsa ucar ve dun bircok Hissede %5 artis olmustu.
Bugun sabah bir baktim, ABD borsasi dusunu ufak eksilerle kapatmisti. Birde sabah vadeliler cok minik seviyelerle artidaydi ama cok kucuk %0.03 gibi lan dedim zaten dun zor cebellesti bugun durum kotu. Bu arada Amerikan borsasinin patlayacagini Derim hoca uzun zmandir soyluyor. 5-6 ekonomisti takip ediyorum en dogru bilgiler bu hocamizda. Neyse Cin borsasina baktim sabah eksi. En onemlisi BTC eksi idi. Lakin Brent dusuyordu. Simdi insan ister istemez Brent dusunce borsa ucar kacar diyordu ama BTC dusuk olmasi bir korkunun semboluydu. KKisacasi ABD dun hafif tutarlarla kirmizi kapamasi tutunamamasi, BTC dusmesi problemdi. Bu arada dikkat ediyorum savas haberleri devam ediyor. Deken sabah BistRalli yapmadi yani bunu tahmine tmek zor degildi. Birde suna baktim dikkartimi cekti bi Fibo cizmistim. Bist dolar bazinda 0.5 fobonaciden donus yapmisti ama o dunku %3.84 artis gercekten hacimli bir artis degildi. Dolayisiyla bugun risk iceriyordu ve sabahtan alim yapmadim. Bu arada halk bankasi karari var kotu bir haber cok kotu etkiler, son olarak her hafta sonu savas oldugunda genelde persembe gibi BTC cikmalar basliyor bugun sanki daha erken BTC cikislari oldu. Bu BTc harberleri de cok olumlu degil gelecekte dusecegi ongoruluyor. Falan filan.
Ben olayua soyle bakiyorum yani zaten cok tecrubeli bilgili degilim ama borsa bir ralli yakaladimi kapanista bile alim oluyor.
Bugun zayif acti bukadar riskler, kapanisa satis gelir gibi tahmin ediyorum. Bakalim ne olacak.
Bence vurkac taktigi yapmak lazim firsatlari degerlendirmek. Onun disinda uzun sure durmak heleki bu kadar karmasa icerisinde hic mantikli degil. Bir gun bir gunu tutmuyor.
Su ana kadar elde ettigim tecrube borsa bence pek mantikli bir is degil cunku bir kere cok buyuk sermaye gerekiyor. Bu kadar emege calismaya takibe ancak o seni memnun eder.
Tabi varantlarla kumar gibi oynayanlar bir hayli fazla.
Yazilimla ilgileniyorum cok guzel iddaa mac secme algoritmalarim var. Bana su cok net geliyor.
Bir maci bilmek ve kazanc borsadakinden daha yuksek en azindan takimlarin amacini biliyorsun, kadroyu biliyorsun cok para basmiyorsun avantajlari cok.
Borsada cok zman geciriceksin tecrube lazim gece gunduz bagimli gibi ekrana bakcaksin ev gercekten saglam sermayen olacak ve kazanacaksin. Bu da cok zor.
Takip ettigim ekonomistlerin cogu zaten videolarinda egitim satiyorlar daha kolay bir gelir kapisi
Bundan sonra belki bir konu acip bilgi alisverisinde bulunabiliriz ama bu Yatirim kategorisi ozellikle yatirim konusunda cok zayif. Borsa konusunu buraya acmakla dogrumu yaptim onuda bilmiyorum.