Merhaba herkese. Forumda oyun geliştirme süreçlerini hızlandırmak adına, başlıktan da anlaşılacağı üzere, "Oyun Geliştirme" kategorisinin ayrılması taraftarıyım. Şu an oyun geliştirme tarafı en çok "Android & IOS Uygulama Hizmetleri" kategorisi altında dönüyor. Fakat burada sadece oyun geliştirmeye özel bir içerik yok. Öyle olsa bile oyun geliştirme tarafında sadece başlıkta adı geçen platformlar yok. Bu durum hem "Steam" gibi indie geliştiricilerin son yıllarda çok aktif olduğu bir platformu göz ardı ediyor hem de çapraz platform(PC+Mobile) olayını neredeyse bitiyor. "Script"lerle ilgili alış ve satış kategorilerinde de nadir de olsa konular mevcut. Fakat çok da istek ve satış göremedim oralarda.
Bu alanı daha aktif ve göz önünde tutmak amaçlı belki bir kategori "Yazılım ve Geliştirici Dünyası" forumunda olabilir diye düşündüm. Daha göz önünde olması hem geliştiriciler hem de bu projelere talip olacak arkadaşlar için kolaylık sağlayacaktır.
Sadece proje satış yada teklif gibi düşünülmesin. İnsanların ekstra olarak belki özel ders belki eğitim içeriği tavsiyesi paylaşımları da olabilir.
Oyun dünyasının yalnızca kod yazmaktan ibaret olmadığı da bir gerçek. Game design, project management, vfx ve sfx art, modelleme, UI/UX gibi konuları da çok fazla arka plana itiyor bu durum.
Daha önce önerisi yapıldı mı bilmiyorum. Yine de aklıma gelmişken yazayım dedim.