Bir süredir sistemi aktif olarak inceliyorum ve gerçekten beklediğimden çok daha kapsamlı bir yazılımla karşılaştığımı söyleyebilirim. Açıkçası R10da bu tarz araçları çok gördüm ama çoğu ya çok sınırlı oluyor ya da sadece birkaç özelliğe odaklanıyor. Burada ise Adan Zye düşünülmüş bir yapı var.
Öncelikle arayüz oldukça anlaşılır. Sisteme ilk girdiğinizde neyin ne işe yaradığını hızlıca kavrayabiliyorsunuz. Özellikle SEO ile uğraşan biri olarak benim en çok dikkatimi çeken kısım anahtar kelime analiz modülleri ve rekabet analizleri oldu. Birçok araçta bu kısım yüzeysel geçilir ama burada gerçekten detaylı veri sunuyor. Keyword tarafındaki modüller ciddi anlamda fikir veriyor.
Bir diğer sevdiğim taraf ise sistemin tam otomasyon mantığıyla çalışması. İçerik üretimi, analiz ve strateji tarafı tek bir panelde toplanmış. Bu da ciddi zaman kazandırıyor. Özellikle birden fazla site yöneten kişiler için büyük kolaylık.
API maliyetinin olmaması da büyük artı. Günümüzde birçok AI veya SEO aracı API üzerinden çalıştığı için maliyetler hızla yükseliyor. Bu sistemde böyle bir dert olmaması gerçekten avantaj.
Şunu da söylemek lazım: Sistem sadece içerik yazan basit bir araç değil. Daha çok strateji ve baskı oluşturma mantığıyla çalışan bir SEO sistemi gibi. Yani anahtar kelime varyasyonlarıyla konu otoritesi oluşturma mantığını iyi kurgulamışlar.
Ben şu ana kadar oldukça memnun kaldım. Özellikle SEO tarafında çalışanların veya içerik üretimini ölçeklemek isteyenlerin kesinlikle incelemesi gereken bir sistem olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık.
Geliştirilebilecek Alanlar
Açıkçası sistemi kısa süredir kullandığım için çok büyük bir eksikle karşılaşmadım. Ancak kullanım arttıkça bazı modüllerde daha fazla özelleştirme seçeneği eklenmesi faydalı olabilir. Özellikle ileri seviye kullanıcılar için bazı ayarların daha detaylı kontrol edilebildiği bir yapı eklenirse sistemin esnekliği daha da artabilir.
Bunun dışında ilerleyen süreçte kullanıcı geri bildirimlerine göre yeni modüller veya küçük optimizasyonlar eklenmesi platformu daha da güçlü hale getirebilir. Zaten mevcut haliyle oldukça kapsamlı bir araç, fakat aktif geliştirilmeye devam ederse uzun vadede çok daha güçlü bir ekosistem oluşacağını düşünüyorum.
Genel olarak baktığımda fiyat/performans açısından oldukça güçlü bir sistem olmuş. Geliştirici ekibin ilerleyen süreçte yeni özellikler eklemesiyle çok daha güçlü bir platform haline geleceğini düşünüyorum.