nefs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
“Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.” (Hicr, 15/9)

Anlayana...
Anlamadım anlatsana gerçekten? Ben zaten o ayetlere, o ayetler bana geliyor diyene, bana gönderdi denen tanrıya inanmıyorum, bu "cümle" içinden ne çıkarmalıyım şimdi? Aaaaa inanmadığım metini bir delil kabul etmeliyim ve koruduğunu söylemiş kesinlikle buna inanmalıyım mı demeliyim tam olarak anlamadım. Kaldı ki dönemi gayet iyi biliyorum, Muhammed ölüp tee 3 gün sonra cenazesi yapıldığında ayetler sağda solda atılıyor, kitap arasında değil ve adı da haliyle kuran değil. Kitapta bol bol kitap indirdik, bu kurandır gibi kelimeler geçiyor, ortada iki kapak arasına alınmış bir şey yok. Ebubekir yapıyor Ömer beğenmiyor, Ömer yapıyor Osman beğenmiyor yakılıyor baştan yapıyor, her coğrafyada farklı bir şeyler çıkıyor, Emeviler harekelendiriyor bambaşka bir şey çıkıyor, ne anlamalıyız bu durumdan?

A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bravo. Sizi tebrik ederim. Nekadar İslam konusunda bilginiz var böyle. Bir taraftan en fazla Kuranı Arapça bilen başka dinle alakalı hiç bir bilgisi olmayan, atadan kalma duyumlara göre dinini yaşayan, diğer tarafta dinin her yönünü araştıran siz nonteistler varsınız.
Allah muslumanlara araştırın aklınızı kullanın der. Ama en çok araştıran inanmayan kesim oluyor.
Teşekkür ederim dostum değerli görüşün için. Daha dün recm ayetleri diyorduk hatırlıyorsun, recm ayetleri yok ortada eklenmemiş mushafa, Zeyd bin Sabit yönetiminde toplanan kitapta recm ayetini göremeyen Ömer'in ağzından sahih hadislerde var eğer Ömer kurana ekleme yaptı diyeceklerini bilmesem önce recm ayetlerini eklerdim diye. Galabeti rum var gulibeti rum var en canlı örnek, harekeler olmadan tefsir edilmiş birisi rumlar galip geldi diyor birisi rumlar mağlup oldu, iki türlü de anlayıp bir kısım tefsirci Rumların kazandığını, bir kısım tefsirci Rumların mağlup olduğunu anlamış, harekesiz anlamlar karışık, dil tam oturmamış, insanlar bir şeyleri ezberlemeyi tercih etmiyorlarmış boşuna. Çin'de kağıt var, Arabistan'a mı kağıt uğramadı? Tüccar değil mi bunlar? Muhammed'in kendisi kervancı değil mi? Bedir kervan soygunu sırasında çıktı, kervan soyup ganimet almıyor mu bu kişiler? Ganimetlerin arasında kağıt mı yok ki deve kemiğine yazdıkları iddia olunuyor o ayrı mesele. İslam'dan 500 sene önce kullanılıyordu kağıt ama anlayana. Umarım Müslümanlarda araştırıp öğrenmeye zahmet ederler, çaba gösterirler ne diyeyim. Ben inanmıyorsam bile en azından neye inanmıyorum, niye inanmıyorum bunu araştırmaya çalışıyorum, millet inandığı halde boş konuşup garip iddialarda bulunabiliyor. Türk'den mi, Türkçe'den mi yoksa sadece Atatürk'den mi rahatsız oldukları da meçhul.