BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar siz bu 1 harfi bile değişmemiştir diyen papağanları ciddiye almayın, kuranda ne zamandan beri esre, ötre, şedde, üstün, cezim gibi şeyler kullanıldığını araştırın anlarsınız o yazılan şeyin aslında ilk yazıldığı dönem nasıl yazıldığını, hangi eklemeler yapıldığını açık açık görürsünüz. Muhammed'in ölümünden onlarca yıl sonra harekeler ekleniyor, bilmeyen bilsin anlasın artık şu meseleyi. Hamd yalnızca Allah'a mahsustur diye bir şey duyduk ama Muhammed ne demek? Hamd edilen demek, arama motoruna bakıp diğer anlamlarını bulup çıkarmayın yani boş yere. Hafs mushafı, verş mushafı gibi bilinen 29 çeşit mushaf var, bir harf bile değişmedi ama 29 çeşit oluverdi, hayret doğrusu. Kıvırmak için "kıraat farkı" diyecekler dansöz gibi birileri, evet geliyorum yazan yeri sen geliyorum diye okursun ama bir Karadenizli geleyrum diye okuyabilir, şive için okunuş için farklı yazılmasına gerek yoktur. Diğer çeşitlerdeki farklılıkları bilmeden sadece okunuş diye ortada gezmek kolaydır. Ayrıca yapılan değişiklikleri, keçinin yediği ayetleri, eklenmeyen recm ayetlerini, delilsiz getirilen ahzap 128 ve 129u, nerede olduğu bilinmeyen süt anne ayetlerini veya Haccac'ın değiştirdiği 11 noktayı bilmeyince böyle zırvalanabiliyor hak veriyorum ama cahil olmaya kimse mecbur değil, öğrenmek isteyen oturur okur araştırır kendini geliştirir.

Arapça kadim bir dilmiş gibi konuşmaya da gerek yok, Araplar kendine Arap demediği vakitler hatta ortada bile olmadıklarında Türkler vardı, Orhun Kitabelerini bile hala okuyabiliyoruz alfabesi değişik olsa bile kelimeler Türkçe, Arapça diye bir dil henüz oluşmadığı dönemde bile Türkçe vardı, hani insanlar Araplaşır ama bu kadar Arap yalayıcı da olunmaz artık. Hareke sonrası Arapça'da harf sayısı iki katına çıktı, ayetleri kıvırırken orada darabe yazıyor ama kelimenin 17. anlamına göre diyerek kıvırıyorlar ya hani, heh işte 1 kelimeye 17 farklı şey sığdırmayı "zengin dil" zannediyorlar, böyle yaparak bu sonradan türetme Süryani İbrani kırması dili zenginleştirmez. Bizde 365 günü tanımlamak için hem sene hem yıl kullanılır, bir şeyi 2 kelimeyle birden anlatmak mı dili daha zengin yapar yoksa 17 farklı şeye farklı kelimeler bulamayıp az sayıda kelimeyi mesela 17 farklı nesne için 1 kelimeyi kullanmak mı dili zengin yapar? Bunlara sorsan bunlar kurancı, o halde Enam 92 "Bu , şehirlerin anasını ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı bereket kaynağı bir kitaptır. " denmiş, sen Mekke ve çevresinde misin ki inanıyorsun? Seni uyarmak için mi gönderildi? Yusuf 2. ayette de der ki "Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik. " sen Arapça okuyunca anlayamıyor musun? O halde bu sana inmemiş, boş tatava yapmayacaksın. Biz kurtlara da ulu kurt diyoruz, Atatürk düşmanlığı bir kelime ile ortaya çıkıveriyor hemen. Şimdi bir hayvana dediğimiz şeyi Atatürk içinde söyleyince ayıp olmadı, senin inandığın şeye ulu dendiğinde zoruna gitti hee? Kudur.
“Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.” (Hicr, 15/9)

Anlayana...