Allah dinimizde tek ve özel isimdir. Bu yüzden yazımı Allah'tır.
Kalkıp ulu kelimesinden çıkarım yapıp bunu bu şekilde yazmak kendi içinizde çelişmek sadece.
Arkadaşım boşu boşuna tartışıyoruz.
1400 yıldır" elhamdülillahi rabbil alemin" diye başlıyor . Türkçesi "hamd alemlerin rabbi olan allaha aittir " diye çevrildi. Bu günün türkçesi ile 50 yıl 100 yıl öncesinin türkçesi aynı değil. Başka çeviride " hertürlü övgü,alemlerin rabbi olan allah içindir. Başka çeviride " şükür,bütün alemlerin rabbi olan allahadır. Daha bunun gibi birsürü çevirisi vardır. Şimdi 1400 yıldır "elhamdulillahi rabbil alemin" 1 harfi bile değişmeden bu güne gelmiştir ki kuranı kerimin tamamı bu şekildedir. Şimdi biz hepsini türkçe yapalım dersek herkes farklı bir türkçe ile yazar,50 yıl sonra bazı kelimeler anlaşılmaz kelime güncellenir(100 yıl önce türkçemizde yüzlerce kelime kayboldu örnek: latife etmek) o zaman sürekli kuranı güncellememiz gerekir ve sürekli anlamı değişime uğrar. Herkes çocuğuna türkçe dua öğretirse babadan oğula nesiller boyu aktarılırken sürekli değişir. Bu demek değildir türkçesini okumayalımmı o zaman. Elbette okuyacağız. Ben 2 kez okudum . Verdiği mesajı aldım anladım. Ha şunu dersen katılırım okullarda önce kuranı kerimin türkçesi anlatılmalı. Yani içindeki mesaj yani allah bize ne emrediyor ne diyor öğrenelim. O zaman mutlaka haklısın. Ömründe 60 yıl namaz kılmış kuranı defalarca okumuş ama 1 kez bile ne mesaj vermiş onu okuyamamış insanlar var. İbadet geldiği şekli ile yapılır yapılmalı. Ama mesajı elbet herkes en az 1 kez türkçe okumalı. İyi akşamlarç umarım anlatabilmişimdir.