Selamlar, 2023te forumdan bi arkadaştan satın aldığım uygulamamı güncellemem gerekiyor fakat eski kaynak kodlar vb. hiç bir şey yok. Bende şimdi aynı işlevi gören sıfırdan kendim uygulama yapıp güncelleme talebinde bulunmak istiyorum. Bunun için dikkat etmem gereken bir şey var mı? Yapay zekaya sorduğumda
1- Paket Adı (Package Name) Aynı Olmalı
2- İmza Anahtarı (Signing Key/Keystore) En Kritik Nokta!
Kaynak kodların elinde olmayabilir, ancak uygulamayı ilk yüklediğinde kullandığın
Keystore (jks veya keystore dosyası) elinde mi?
- Eğer elindeyse: Yeni yazdığın uygulamayı bu anahtarla imzalayıp Play Console'a yüklersen, uygulama sorunsuz güncellenir.
- Eğer anahtarı da kaybettiysen: * Eğer "Google Play Uygulama İmzalamayı" (Play App Signing)etkinleştirdiysen, Google Play Console üzerinden anahtar sıfırlama talebinde bulunabilirsin.
- Eğer bu özellik aktif değilse ve anahtarı kaybettiysen, o paket adıyla güncelleme yapman imkansızdır. Yeni bir paket adıyla tamamen yeni bir uygulama sayfası açman gerekir.
Bu şekilde cevap veriyor. 2. kısımda tarif ettiği yer sanırım bende etkin çünkü görselde gözüktüğü üzere uygulama imzalama açık yazıyor fakat buna tıklayamıyorum bir işlem yapamıyorum. Bu keyi almam mı gerekli bunsuz güncelleme yapamıyor muyum? Almam gerekliyse nasıl alacağım nereye gireceğim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şanslısın hocam, yeni keyini üretip devam edebilirsin.
Paket adını aynı yapıpyeni sürüm oluşturup, içeriye .aab atıp test edebilirsin.
Zaten sana dosyayı yüklerken hataları söyler
Örneğin imza uyuşmuyor, bundle id uyuşmuyor, sürüm yeni değil gibi gibi