Konuyu okumadan yorum yapanlardan birisi daha , kod toplayıp birleştirenlerden kastınız nedir bilmiyorum ama yazılım sektörü var olduğu günden beri bir yerlerden kod alıp yapıştırarak ilerler ateşi baştan keşfetmeye gerek yok temel standart olan kodları tekrar tekrar kullanırsın zamanında bu kadar güvenlik açığının çıkma sebebi de ORM lerin bu kadar yaygın olmayıp herkesin string sql ile işlem yaptırması , framework kullananlarda bu çok düşük bir ihtimal örneğin mail göndermek için phpmailer kullanırsın gidip kendin baştan mail gönderecek bir kod yazmasın
Konuyu okuyup gayet iyi anladım Sen 6 yıldır sektördesin ben 36+ yıl
Eskiden Başkasının kodunu kullanmak ayıptı yazılımcı Kendi kütüphanesini oluşturuldu. Sonra birden kod toplayıp birleştirme çıktı, sonra frameworkler vs. Senin yakınmalarını o zamanda bu olaylar için yapıyorlardı.
Kast ettiğim phpmailer gibi kodlar değildi Menü, DB vs. ama Evet onu da kendin yazar kütüphanene atarsın.
Algoritma bilmeyen işi anlattığında neyi nasıl yapacağını sorun "Yazılımcılar !!!" sektörün asıl düşmanı.
Unutmayın : İşletim sitemi yazan, Yapay zekayı veya Adobe ürünlerini yazanlarda yazılımcı.