İyi akşamlar, Orbi City'de kalacaksanız otelinizi Booking üzerinden tutup elden ödeme işaretleyin. Binaya girince direkt Booking üzerinden kat numarasına bakın, orada ofisleri mevcut. Her binada elden Lari (Gürcistan parası) verip anahtarınızı teslim alıyorsunuz. Bina girişlerinde oda sahipleri var, onlar çevirirse yardımcı olalım diye hayır deyin, çok pahalıya oda veriyorlar.
Sınır kapısından Gürcistan'a giriş yapınca tüm Türk Lirasını çevirmeyin, taksiye binecek kadar çevirin, çok pahalıdan bozum yapıyorlar. Taksi konusunda ise Bolt uygulamasını indirin. Ülkeye giriş yapınca herkes gelin diyip valizlerinizi tutmaya çalışıyor, bu taksicilere kanmayın, çok ama çok pahalı. Bolt uygulamasından çağırın kesinlikle.
Son olarak ülke girişinde hat alabiliyorsunuz, hem az bir şey Türk Lirası çevirip bir hat rica edin. Taksiye binince, kafelere, restoranlara girince kesinlikle Selamun Aleyküm demeyin, herkes bir kıl bakıyor. Malum ağız alışkanlığı fakat çok sıcak bakmıyorlar.
Tek veya erkek erkeğe gidecekseniz ve ortam istiyorsanız Batum tercih edilebilir, fakat kız arkadaşınız ile gidiyorsanız Batum'dan Tiflis'e geçebilirsiniz. Çiftler için Batum biraz serseri dolu, Tiflis daha çok tercih edilebilir.
Fiyat konusunda sigaralar 130-160 TL aralığında, bilinen alkol markaları hemen hemen burası ile aynı fakat kendi alkol markaları çok ama çok ucuz. Yemeğe gelirsek Türkiye ile hemen hemen aynı. Her yemekte domuz eti veya yağı istemiyorsanız mutlaka belirtin ve bastıra bastıra söyleyin çünkü her yemeklerinde kullanıyorlar. McDonald's vb. yerler mevcut, buralarda ise hepsinde domuz eti olmasa bile domuz yağı mevcut.
Tiflise'te kalacaksanız bir yer önerebilirim, gayet temiz ve sıcak karşılıyorlar. Ehliyetiniz mevcutsa ve kısa bir tatil olmayacaksa araba kiralama fiyatları çok ama çok uygun bilginize.
Sormak istediğiniz bir soru olur ise mutlaka belirtebilirsiniz. İyi tatiller, iyi gezmeler...