Hocam sunucuya proxy kurup sınırsız internet kullananlar, bu olayın onla alakası var mı onu merak ettim

kız arkadaşım KYK yurdunda ona böyle bir şey yapabilirim de bi danışmak istedim.
Hocam, proxy kurup sınırsız internet kullanımı derken galiba KYK internet kotasını sınırsız hale getirmekten bahsediyorsunuz.
Orada
Captive Portal (KYKda kalmadım ama öyle olduğunu varsayıyorum) üzerinden giriş yapılarak internete bağlanılıyor. Bunlarda bant genişliği kullanımı üzerinde bir yanıltma yapmanız mümkün değil; çünkü sistem, MAC adresinin (
network fiziksel katmanı) üzerinden trafiğini doğrudan ölçüyor.
Fakat proxy ile sınırsız internet mevzusu, bazı GSM operatörlerinin sunduğu 'sınırsız sosyal medya' gibi paketler aracılığıyla yapılabiliyor. Bunu da
DPI (Deep Packet Inspection) sistemini yanıltarak sağlıyorsunuz. GSM firmaları, trafiğin hangi uygulama üzerinden gittiğini bu sistem sayesinde görebiliyorlar.
Siz de bir VPS'e proxy kurup gönderilen paketleri modifiye ederek, trafiği sanki ilgili sosyal medya sunucusuna gidiyormuş gibi gösteriyorsunuz. Aslında paketler sizin kurduğunuz proxy sunucusuna, oradan da hedef adrese gidiyor. Bu yöntemin tek sıkıntısı, sunucunuz bir veri merkezinde olduğu ve veri merkezi IP'si kullanacağınız için bazı sitelere erişiminizin engellenebilmesidir; ayrıca bot koruma sistemleri (CAPTCHA vb.) ile çok daha sık karşılaşırsınız.
Ek olarak Türkiyedeki site yasaklarının çoğu, benim deneyimlerime göre
DNS seviyesinde yapılıyor. Bunu aşmak için de global DNS sunucularına
Güvenli DNS (DoH veya DoT) üzerinden sorgu gönderirseniz sorunsuzca bağlanabilirsiniz.