Açıkçası hayatımda hiç TikTok kullanmadım. Ancak son iki yılda Instagram Reels ve YouTube Shorts’un ciddi şekilde popülerleşmesiyle birlikte TikTok’un kullanım ve içerik üretimi açısından eski gücünü kaybetmiş gibi göründüğünü düşünüyorum. Günümüzde birçok kişi sanki platform boş kalmasın diye ayda bir ya da iki video paylaşmakla yetiniyor. İçerik üreten pek çok kişinin de ağırlığını Shorts ve Reels tarafına kaydırdığı dikkat çekiyor.
Bu durum bana biraz Vine’ın yaşadığı süreci hatırlatıyor. Uzun yıllar boyunca izlenme başına içerik üreticilerine tatmin edici bir gelir modeli sunamaması, Vine’daki pek çok içerik üreticisinin YouTube ve Instagram gibi platformlara yönelmesine neden olmuştu. Benzer şekilde, TikTok’ta da içerik üreticilerinin farklı platformlara kaydığını görmek mümkün.

TikTok’un tamamen kapanacağını düşünmüyorum. Ancak zamanla etkisinin azalması ve en kötü ihtimalle Facebook’un bugün bulunduğu noktaya benzer bir konuma gerilemesi olası görünüyor.