eyalet sistemi ve eyalete göre şeriat istiyorum açıkçası isteyen istediği şartlarda yaşasın.

"eyalete göre" derken yanlış yere çekilmesin,
beşeri hukuk değil, kendi isteğimize göre yönetim biçimi veya şeriat hiç değil; Allah'ın kitabına uygun olarak eyalet'e tanımlı şeriat.

bunu istememdeki temel sebep en başta aile yapısının bozulmaya başlamış olmasıdır.
insanların tutum ve davranışlarını geçtim misal geçen gün yaşadığım bir olaydan örnek vereyim alışveriş merkezinde bile çıplaklık içeren reklamlara maruz kalıyoruz.

buna benim veya ailemin maruz kalmasını, çocuklarımın bunları normalleştirip onlar gibi olmasını istemiyorum. sepetteki elmalar misali. bir arada bozulmaya devam ediyoruz.
bakacak olursanız zaten bizim milletten böyle şeyler çıkmıyor. batılılardan geliyor. demokratiğiz, anayasaya sahibiz diye kılıfını uyduran işini görüyor.

medeniyet özgürce hareket etmek değildir. anormal şeyleri normalleştirmek hiç değildir.
illa edep, illa edep.

çok şükür ki şimdilerde insanlar ülkemizde dinini özgürce yaşayabiliyor, elhamdülillah bunda bir problem yok.
misal okulda ahiret bilgisi değil de hayat bilgisi öğretildiğinden en başta kendi ailemde bozukluk görüyorum.
her ne kadar iyi insanlar olsalar da bir şeyler eksik, yaşanamamış ve öğrenilememiş. eğitim sisteminin de elden geçmesi lazım.