Rabbim dualarınızı, ibadetlerinizi kabul buyursun. Ben de Ömer hocamın bu videosunu paylaşacaktım.
@anx hocam sağolsun benden önce paylaşmış.

Ailemin etkisi ile çocukluğumda başladığım namaz ibadetime eksiklerimle, kusurlarımla devam etmeye çalışıyorum.
Bazen ibadeti içten yapamama, zevk alamama vb. duygular bana da geliyor.
Ancak namazın insanı günahtan alıkoyma etkisini her daim hissediyorum.
Müslümanın gününü, hayatını namaza göre planlaması, yapacağı işleri namaz vaktine göre
ayarlaması kendiliğinden oluşan bir davranış düşünceye dönüşüyor.
Namazın insanı günahtan, yalandan, kötü söz ve davranıştan alıkoyan etkisini her zaman
hissetmişimdir. Abdestli iken (vakit namazı yaklaşmışken ya da henüz namazı kılmışken)
harama bakmamak, kötü söz söylememek, tartışmadan ve diğer günahlardan uzak durmak
namazın hayatımıza katacağı en büyük değerdir. Tam anlatabiliyor muyum bilmiyorum?
Namaz vaktinin yaklaşması beni çok defa günahtan alıkoymuştur. Gün içinde 5 vakit olarak
emrolunmuş olmasının belki de en büyük hikmeti budur.

Yeni başlamış olun ya da eskiden beri kılıyor olun. Şeytan her zaman bir vesvese verecektir.
"Nasıl olsa devam edemeyeceksin?"
"Biraz daha yaşlanınca, dünyevi meşgalelerin azalınca başlarsın."
"Buz gibi su ile abdest mi alınır? Havalar ısınmaya başlayınca denersin."
"Okuduğunu anlamadığın sözlerle ibadet mi yapılır?"
"Evde olunca tamam da dışarıda her vakti kılamazsın, o zaman bir anlamı da olmaz."
"Eskiden çok daha huzurla kılıyordum, artık aynı tadı alamıyorum."
...
...

Bunları bu şekilde çoğaltabiliriz.

Ama çok çok önemli bir gerçek var. Allah'a inanıyorsak onun emirlerini de yerine getirmemiz lazım.

Açıkça Allah'ın emri olduğunu gösteren ayetler:

Bakara / 46
"Sabredin ve namaz kılarak Allah'tan yardım isteyin. Doğrusu, namaz, kalbinde Allah korkusu olmayan kişilere ağır gelir.''

Enfal / 3
Onlar (takva sahibi olanlar) namazlarını dosdoğru kılarlar ve kendilerine verilen sayısız nimeti Allah yolunda infak ederler.

Ta-Ha / 132
Ailene ve yakınında olanlara namazı emret. Kendinde de sabırla namaz kılmaya devam et.

Hadisler:

Bir adam Peygamber’e, “Amellerin/İbadetlerin en faziletlisi hangisidir?” diye sordu. Efendimiz, “Vaktinde kılınan namazdır...” buyurdu. (Buhârî, Tevhîd, 48)

“(Kıyamet gününde) kulun ilk önce hesaba çekileceği şey, namazdır...” (Nesâî, Muhârebe, 2)

“Büyük günah işlenmedikçe beş vakit namaz ve iki cuma, aralarındaki günahlara kefarettir.” (Müslim, Tahâret, 14)

“Cennetin anahtarı, namazdır...” (Tirmizî, Tahâret, 1)

Rabbim bu rahmet günlerinin yüzü suyu hürmetine bizleri namazı seven ve dosdoğru kılanlardan eylesin. Amin.