Abilerim kardeşlerim selamün aleyküm hayırlı ramazanlar bitlis şehrinin tatvan ilçesinde 20 yaşında bir gencim geçen sene 2 yıllık üniversite okumaya tekirdağa gittim ancak bölümümün önü pek parlak olmadığı için sağlam bir bölüm okumadığım için taa ülkenin öbür ucunda aileme yük olmanın saçma olduğunu düşündüm okulu açık öğretime verdim döndüm memlekete sanayide işe başladım demir doğrama prefabrik ve çelik çatı işine başladım işi öğrendim sayılır çalışıyoruz kazancı eh işte yaşıma göre iyi kazanıyorum herneyse şimdi planımı anlatayım yaşadığım ilçe 150.000 nüfusu olan bir kıyı şehri ama doğu şehri olduğu için aktivite konusunda pek gelişmemiş doğuma büyüme buralıyım genç nüfus kitlesi gerçekten fazla ve burası yazın mersinli siirtli batmanlı hataylı doluyor onların memleketlerinde cehennem ateşi var buralar gerçekten serin güzel ortalama sıcaklık 25-30 derece arası oluyor temmuz ağustos günlerinde ülkenin en serin rahat yerlerinden birisi olduğunu söyleyebilirim bir dostumun dedesinin sahilde çok güzel bir konumda 650mt2 lik bir arsası var dedesi ona burayı değerlendir demiş oda bana danıştı açık hava sineması fikrini sundum başka şehirlerde bunu belediye yapıyor ama burda maalesef yok 300.000 tl bir bütçeyle sahile uygun ailelerinde gelebileceği gençlerinde düzgün bir şekilde kız arkadaşıyla gelip güzel zaman kalitelş zaman geçirebileceği bir yer yapmak istiyorum aklımdaki proje olursa gerçekten güzel dizayn edeceğim bu sene dünya kupası var hafta da 1 veya 2 gün güzel maç varsa dünya kupası o anda revaçta olan dizi varsa şu an eşref rüya ve yeraltı var mesela neredeyse herkes bir şekilde takip ediyor hafta da 1 veya 2 gün dizi bir gün yeşilçam günü 1 gün netflix günü ve arada bir de vizyona yeni giren merak edilen film olursa kiralayıp o filmş izletmek istiyorum yaz akşamlarında aktivite bulamayan insanların geleceğini düşünüyorum alanımın içinde çekirdek patlamış mısır içecek dolabı çerez vs. ürünlerinde satışını yaparım
Burda 5-6 ay boyunca havalar güzel kim bilir tahmin ettiğimden iyi bir kazancım olursa başka işlere de atılır hayatımın düzenini kurabilirim ( şu an ki işimi yaparken mutlu değilim sevmiyorum aileme yük olmamak ve bu yaşta az da olsa birikimim olsun hayat tecrübem olsun diye çalışıyorum evde yatmaktan iyidir bu mekanı kurarsam işimden ayrılmayacağım ortağımla birlikte bir şekilde işletmeye çevirmeye çalışacağım tabiki tecrübeli abilerimden birşeyler duymak isterim vergilendirilme konusu izin konusu bir şehire yeni bir kültür kazandırma konusu mekanla ilgili herşey akıl akıldan üstündür sadece 1 cümlelik birşey bile öğrenirsem ne mutlu bana buraya kadar okuyanlara teşekkür ediyorum bilgi ve düşüncelerini bekliyorum

)