Benim ülkemin insanları, senin hayranlıkla baktığın o Yahudilerden çok daha ileri teknolojiler üretebilecek zekâya ve potansiyele sahiptir.
Ancak bizim en büyük sorunumuz, birbirimizi yeterince desteklemememizdir.
Onlar kendi insanlarını sürekli destekler, birbirlerinin arkasında dururlar.
Bizde ise en büyük eksik; birlik olmamak, birbirimizi tutmamak ve genç, üretken beyinlere yeterli imkânları açmamaktır.
Senin ülkem dediğin yer, muhtemelen aynı yerden bahsediyoruzdur benimde ülkem. Ülkem; Türkiye Cumhuriyeti! Ülkemin insanlarının kapasitesi hakkında yorumuna kısmen katılsamda yetiştirilme, eğitilme, geliştirilme, desteklemeleri konusunda maalesef katılmıyorum. Yoksa bu güzel ülkemizde nice pırıl pırıl zekalar var destek bulamadığı, sahip çıkılmadığı için heba oluyorlar yada potansiyeli olanları işte o imrendiğimiz, çemkirirken bile araçlarına, teknolojilerine bağımlı edildiğimiz ülkeler devletler tarafından havada kapılıyorlar, işte benim canımı yakanda, üzende tam olarak bu!.. biz okullarda Kabe'de Hacılar ile meşgul olurken onların okullarında çok daha önemli konular, teknolojiler ele alınıyor.. ister kabul et ister inkar et ama gerçek maalesef bu.. ondan sonra Starbucks, coca cola'yı Facebook'ta Instagram'da boykot eder, bir bilgi için chatgpt'yi kullanmaya devam ederiz..