aynı dertten bende muzdaripim hocam, çocukluğumdan beri çekiyorum
geçmiş yıllarda nörolojiye gittiğimde topamax 50mg vermişti doktor ve dönem dönem gelen migren ataklarımı uzun süreli yok ediyordu
tekrar migren atak dönemim geldiğinde aynı doktora gittim bu defa devlet hastanesinde görev yapmaya başlamış, son gidişimde 2-3 tane antidepresan ilaçları verip yolladı fakat bir işe yaramadı
eczaneye gittiğimde topamaxın reçetesiz satıldığını gördüm ve alıp tekrar içmeye başladığımda uzun süre ataklarım geçti.
tabiki size gidin alın kullanın demiyorum, her şey doktor kontrolünde olmalı.
Fakat kalıcı bir çözümü yok. Migren bantları, migren taşları falan işe yaramıyor

*Ama 1.5 sene önceki migren ataklarımda BENGAY merheminin yeşil rengini denedim. Ağrıyan yerlere sürüp yedirdikten sonra yorganı kafama çekerdim ve bir süre sonra iyi geldiğini keşfettim.
Merhem mentollü ve kokusu kötü gelebilir size, ama deneyebilirsiniz. Ağrı kesici merhem zaten. Aile hekiminede yazdırıp eczanelerden temin edebilirsiniz. Nane yağını burun deliklerinin altına sürerek anlık rahatlama sağlanabilir fakat piyasadaki çoğu nane yağı, ayçiçek yağı vb yağlar ile karıştırılmakta ve kokusu olmamakta. Piyasada çin yağı olarakta geçiyor. Gün içinde migrene yakın baş ağrıları yaşadığımda bengay+nane yağı kullanıyorum
Fakat kalıcı bir çözüm ne yazık ki yok

**Ek olarak günlük yeme içme alışkanlıklarını birden kesmesin (günde 10 bardak çay içiyorsa devam etsin)
Kuruyemişlerden, acıdan ve yoğun baharattan uzak dursun
Uyku düzeni çok önemli birde