NoWitness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam A180’i önermeme sebebim şu: A180 Mercedes’in giriş seviyesi, beklenti “Mercedes konforu + sorunsuzluk” olunca çoğu kişi hayal kırıklığı yaşıyor. Özellikle 2012 W176 7G-DCT olanlarda kalkış titremesi/kavrama-mekatronik gibi şanzıman masrafları bu kilometrelerde sık denk geliyormuş. 1–1.2M bandında zaten çoğu yüksek km / geçmişi belirsiz oluyor; “temiz olan” da genelde o fiyata düşmüyor. Aynı bütçede ben daha çok bakım geçmişi net, mümkünse tork konvertörlü otomatik alternatiflere (C180/C200 eski kasa, Corolla/Civic, Astra/Focus vs.) bakmasını öneririm, en azından sürpriz masraf riski biraz daha düşük oluyor ama araç bu sonuçta elektronik gibi biraz şans işi. Yani dediğim gibi mercedes alıyoruz sonuçta sıkıntısız olur diye düşünmesin diye dedim arkadaş, yanılgı olabilir. Belki iyi de çıkabilir memnun da kalabilir kimsenin kararını etkileme gibi bir düşüncem de olamaz, öneri olarak söylüyorum aşırı araştırmıştım o modelleri 2-3 sene önce.

Ben de eve 2. araç olarak düşünüyordum onun yerine gidip sıfır hyundai almıştım o yüzden epey araştırdım o modelleri. Kimse mantıklı bulmuyordu zaten 2012 civarı araca o kadar verip sorun sıkıntı yaşamayı. En mantıklısı sıfır bir i20, bayon tarzı bir araçtı bayon alıp geçtik sıfır.

Yani illa arkadaş alacaksa denemek için alabilir ama biraz dediğim gibi luxury segment değil mercedes diye. Sıkıntısını çeker diye düşünüyorum.
Hocam dediklerinize katılıyorum ancak şöyle bir durum var. Mercedes A180 zaten Corolla/Civic, Astra/Focus ,Golf almak isteyen insanların mercedese binmek ister diye çıkardığı bir model zaten. Luxury segment olarak çıkarmadı. Bak astra alacağına benimde böyle bir arabam var dedi piyasaya. 1-1.2 M bandında zaten temiz A180 bulunmaz şuan ancak fiyatları incelediğimizde bu bantlarda temiz corallada yok hocam. Temiz her araç kendi içinde fiyat olarak artıyor ve şanzuman işi birazda şans dediğiniz gibi. Siz mantıklı olanı yapmışsınız 2013 araç yerine sıfır bayon almak sorunsuz en azından 5 yıl demek. Ancak özetle; size değil genel olarak arkadaşlara yazıyorum A180 almak demek Astra almak ama logosu mercedes kardeşim demek. Mercedes Luxury segment beklentisi olan arkadaşlarımız C serisinden yoluna devam etsin.