Mediha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün dikkatimi bir şey çekti, R10 diğer platformlara göre kat kat aktif, bu sanırım tartışmasız bir konu.
Güncel üyeler, güncel konular, her alanla ilgili bilgiye erişim, dayanışma, ticaret hepsi bir arada.
Sadece şunu merak ediyorum, birçok kategoride bazı filtreler ve sıralamalar yapıldığında 2009,2010 yılından kalma atıl konuların olduğunu gördüm.
Herhangi bir bilgi içermiyor, içeriyorsa da artık güncel olmayan birçok konu mevcut.
An itibarıyla yaklaşık 4.5 milyon konu varmış, ancak bunun yüzde kaçı gerçekten evergreen? Kaçı hala güncel? Kaçı bugün bile bir amaca hizmet ediyor?
Bunları eleştirmek için ya da olumsuz bir düşünce belirtmek için yazmıyorum, amacım daha temiz, düzgün, güncel ve güzel bir ortamın sürdürülebilirliği üzerine bazı noktaları netleştirmek.

Aynı şekilde üyeler de 220 bine ulaşacak, kaçı hala aktif olarak düzenli giriş yapıyor?
Yani bunları hala veritabanında tutmanın bir katkısı var mı bilmiyorum, sadece gözüme çarpıp aklıma takıldığı için üzerinde düşünüp tartışalım istedim.
Ne zaman baksam en fazla 4-5 bin üye aktif görünüyor, gerisi üye olmayanlar.
Bunları içeri alıp aktif konularda teşviki sağlanabilir mi mesela?

Bana kalsa bende tüm db yi TRUNCATE edip temiz bir hayata başlamak istiyorum