aofkampus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eklentiyi kurdum şuan hazırlık aşamasındaki e ticaret sitemize gürünümü vs çok güzel yanlız aşağıdaki bir kaç durum söz konusu belki de ben beceremedim
* yeni form eklerken widget kısmı aşağıya doğru çok uzun uzadıya gidiyor ve süreklemek ekranı küçültmeden eklemek çok zor
* e-ticaret sitesi için ürünlere eksiklik, hata vs formu eklemek istediğimde her ürün için ayrı ayrı oluşturmam gerekiyor fakat hangi ürüne eklendi ise o ürün için gelen formda görünse iyi olurdu,
*smtp nin calışıp calışmadığını test etme imkanı olsa iyi olurdu
*gelen formları yönetici ekranında uyarı vermesine rağmen göstermiyor
*ad doyad gibi alanları yan yana iki sutun olarak ekleyemedim görünürlük açısından önemli
Öncelikle geri bildirimleriniz için teşekkür ederim. Net anlayabilmek adına aşağıda tek tek anladığımı ve güncellemede ne yapabileceğimi aıklayacağım;

* yeni form eklerken widget kısmı aşağıya doğru çok uzun uzadıya gidiyor ve süreklemek ekranı küçültmeden eklemek çok zor
Form öğelerinin olduğu sütunun alt sınırı (veya belirli bir eşik sınırında) tarayıcı ekranının üst kısmına sıfırlandığında, Form Tuvali üstünde sticky (kayan) selectbox eklemesi yapacağım. Selectbox için sol sütunda bulunan tüm form öğeleri olacak ve Form Tuvali'nin sonuna ekleme yapacak şekilde ayarlamasını yapacağım.

Geliştirme Uygulandı: Form öğeleri çift tıklanınca Canvas alanına ekleniyor veya Canvas alanı çok uzun olduğunda ise sticky selectbox liste ile yine form öğesi eklenebiliyor.

* e-ticaret sitesi için ürünlere eksiklik, hata vs formu eklemek istediğimde her ürün için ayrı ayrı oluşturmam gerekiyor fakat hangi ürüne eklendi ise o ürün için gelen formda görünse iyi olurdu,
Bunun için "Context Meta (Kaynak Bilgisi)" form öğesi ekleyeceğim. Bu form öğesi arayüzde gözükmeyecek ama arkaplanda ürün adı, ID'si vb gibi bilgileri forma otomatik ekleyecek. Eğer bu form öğesi eklenmişse, mail başlığına otomatik ürün adını ekleteceğim.

Geliştirme Uygulandı: Yeni "Context Meta" form öğesi oluşturuldu. Görünürlüğü Gizle veya Göster olarak ayarlanabiliyor (varsayılan olarak Gizli). Gösterildiğinde ise input değeri "disabled" olarak atanıyor. Bu form öğesi bulunduğu sayfanın title değerini mail başlığına ekleyip gönderiyor. Ürünler için özel form oluşturup, en üste veya en alta ekleyerek tek form ile her ürün için ayrı ayrı mail alabilirsiniz.

*smtp nin calışıp calışmadığını test etme imkanı olsa iyi olurdu
Ben test ettiğimde çalışıyordu. Umarım test edenlerde sorunsuz çalışır

*gelen formları yönetici ekranında uyarı vermesine rağmen göstermiyor
Sanırım mail gönderildiğinde verilen "başarılı" mesajına rağmen yönetim panelinde herhangi bir bildirim gösterilmemesinden bahsediyorsunuz. Gönderimler (Submission) altında gönderilen mailler log olarak tutuluyor (ayarlarda belirtilen süre kadar veya 0 (sıfır) ise sonsuza kadar). Bu bölümde gelen mailleri değil ama okunmayan mail gönderimlerinin sayacı eklenebilir.

Geliştirme Uygulandı: İletişim formu doldurulup gönderildiğinde Admin Bar ve Eklenti menüsünde sayaç bilgisi gözüküyor. Ayrıca Gönderiler (Submission) listesinde Okundu / Okunmadı olarak işaretleme yapılabiliyor.

*ad doyad gibi alanları yan yana iki sutun olarak ekleyemedim görünürlük açısından önemli
Aşağıda sarı ile vurguladığım form öğesini Form Tuvali'ne sürükleyip bırakın. Ardından, Özellikler bölümünde (sağ sütun) sütun sayısını ayarlayın (varsayılan olaral 2 sütundur). Daha sonra sütun içine eklemek isteidğiniz form öğesini sürükleyip bırakın.

1-2 gün içinde yeni güncellemeyi yayınlarım.