helperman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Projenin web sürümünü ve fiyatını öğrenebilir miyim?
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim.
Sistemimizi yalnızca web ya da yalnızca mobil olarak ayrı ayrı satmıyoruz. “Sosyal Şehir” altyapısı web panel + mobil uygulama (iOS & Android) + yönetim paneli olarak entegre bir bütün halinde devredilmektedir.
Yani yatırımcı;
  • Mobil uygulamaya,
  • Web arayüzüne,
  • Yönetim paneline,
  • Gelir modellerine entegre altyapıya
    tek paket halinde sahip olur.
Fiyatlandırma ise il lisansı bazlıdır. Güncel kampanya ve ödeme koşulları özelden paylaşılabilir.

OnetTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
wechat modeli bizde zor ya bence ama elinize sağlık
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Biz aslında bir “super app” dayatması yapmıyoruz; şehir özelinde dijital bir merkez oluşturuyoruz.

Medyafour adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;
Projeyi dikkatlice inceledim. Fikir güzel ve dijital şehir konsepti kulağa vizyoner geliyor. Ancak yatırım tarafında bazı netleşmesi gereken noktalar olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle bu model klasik bir “satın alma” mı yoksa lisanslı kullanım mı, bunun teknik olarak daha açık ifade edilmesi gerekir. Kaynak kod devri var mı? Sunucu erişimi yatırımcıda mı? Veri mülkiyeti tamamen il lisans sahibine mi ait?
Ayrıca paylaşılan gelir projeksiyonları oldukça iyimser görünüyor. 500 firmanın aylık 1.000 TL abonelik ödemesi ( esnaf instagram varken sana niye bu parayı diyebilir ki bundada haklıdır) için uygulamanın ciddi aktif kullanıcı sayısına ulaşmış olması gerekir. Şu an aktif olan şehirlerde gerçek kullanıcı sayısı ve ödeme yapan firma adedi nedir? Ortalama aylık ciro verisi paylaşılabiliyor mu?
Yıllık teknik bedel dışında, ileride talep edilen yeni modüller veya şehir bazlı özelleştirmeler ücretli mi olacak? Eğer olacaksa bunun bir fiyat politikası veya yol haritası var mı?
Yatırım kararı verilecek bir modelde “potansiyel” değil, gerçekleşmiş performans verileri belirleyici olur. Aktif şehirlerden somut finansal örnekler paylaşılması yatırımcı güveni açısından daha sağlıklı olacaktır.
Böylesine yüksek bir bedelin içinde mesela uygulamanın reklam gideri tarafınızca karşılanması gerekir. Trendyolda mağaza açan adam yüksek komisyonlara neden katlanıyor? Trendyol kendi reklamını yaptığı için...Bu sorular netleşirse model çok daha güçlü görünür diye düşünüyorum. Son kararım FİYAT ÇOK YÜKSEK
Öncelikle detaylı ve seviyeli değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Bu tarz yorumlar modeli daha net anlatmamıza yardımcı oluyor.
Sorularınıza tek tek cevap vereyim:
Model il lisans modelidir.
İl lisansını alan kişi o il özelinde tek yetkili olur.
  • Kaynak kod devri yapılmaz.
  • Altyapı merkezi sunucudadır.
  • İl lisans sahibi, yönetim paneli ve gelir modelleri üzerinden tüm ticari kontrolü sağlar.
Bu model SaaS mantığıyla çalışır; klasik “script satışı” değildir.
500 firma x 1.000 TL gerçekci mi?
Bu rakam bir potansiyel senaryodur, zorunlu hedef değildir.
Zaten gelir modeli yalnızca abonelik değildir:
  • Ana sayfa banner reklamları
  • Bildirim sponsorluğu
  • Öne çıkan işletme alanı
  • Etkinlik sponsorluğu
  • İş ilanı vitrini
  • Premium üyelik paketleri
Bir şehirde 100 aktif işletme bile sistemli şekilde yönetildiğinde ciddi bir gelir üretilebilir.
Instagram örneği doğru; ancak Instagram yerel işletmeye şehrin tamamını hedefli bir platform olarak sunmaz. Bizim modelimiz şehir içi dijital merkez oluşturur.
Şehir bazlı özel, ekstra modül geliştirmeleri talep edilirse ayrıca fiyatlandırılır.
Ancak sistem zaten 2 yılı aşkın süredir geliştirilen, şehir için gerekli ana modülleri barındıran oturmuş bir altyapıdır.
Trendyol örneği yerinde bir örnek.
Ancak Trendyol modelinde:
  • %20–30 komisyon alınır
  • Satıcı kendi markasının sahibi değildir
  • Platforma bağımlıdır
Bizim modelimizde il lisans sahibi:
  • O ilin dijital markasının sahibi olur
  • Gelirin tamamını kendisi yönetir
  • Komisyon ödemez
Fiyatı yüksel bulmanız hakkında,
Fiyatı bir mobil uygulama bedeli olarak değerlendirmek doğru olmaz.
Bu;
  • Hazır yazılım
  • Oturmuş gelir modeli
  • İl bazlı tek yetki
  • Geliştirilmiş altyapı
  • Marka konumlandırması
  • Teknik sürdürülebilirlik
paketidir.