Merhaba;
Projeyi dikkatlice inceledim. Fikir güzel ve dijital şehir konsepti kulağa vizyoner geliyor. Ancak yatırım tarafında bazı netleşmesi gereken noktalar olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle bu model klasik bir “satın alma” mı yoksa lisanslı kullanım mı, bunun teknik olarak daha açık ifade edilmesi gerekir. Kaynak kod devri var mı? Sunucu erişimi yatırımcıda mı? Veri mülkiyeti tamamen il lisans sahibine mi ait?
Ayrıca paylaşılan gelir projeksiyonları oldukça iyimser görünüyor. 500 firmanın aylık 1.000 TL abonelik ödemesi ( esnaf instagram varken sana niye bu parayı diyebilir ki bundada haklıdır) için uygulamanın ciddi aktif kullanıcı sayısına ulaşmış olması gerekir. Şu an aktif olan şehirlerde gerçek kullanıcı sayısı ve ödeme yapan firma adedi nedir? Ortalama aylık ciro verisi paylaşılabiliyor mu?
Yıllık teknik bedel dışında, ileride talep edilen yeni modüller veya şehir bazlı özelleştirmeler ücretli mi olacak? Eğer olacaksa bunun bir fiyat politikası veya yol haritası var mı?
Yatırım kararı verilecek bir modelde “potansiyel” değil, gerçekleşmiş performans verileri belirleyici olur. Aktif şehirlerden somut finansal örnekler paylaşılması yatırımcı güveni açısından daha sağlıklı olacaktır.
Böylesine yüksek bir bedelin içinde mesela uygulamanın reklam gideri tarafınızca karşılanması gerekir. Trendyolda mağaza açan adam yüksek komisyonlara neden katlanıyor? Trendyol kendi reklamını yaptığı için...Bu sorular netleşirse model çok daha güçlü görünür diye düşünüyorum. Son kararım FİYAT ÇOK YÜKSEK